Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Brodie Kostecki wint chaotische Supercarwedstrijd in Melbourne. Podium voor SVG en Feeney

Brodie Kostecki heeft in een chaotische Supercarwedstrijd in Melbourne zijn allereerste zege voor het team van Erebus behaald. Een totaal chaotische wedstrijd eindigde onder safetycar.

2023 Race 2
Veel duw en trekwerk tussen de Camaro's bij de start in een wedstrijd die helaas voortijdig werd beëindigd.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: Red Bull Ampol Racing, Supercars, BJR Racing, Penrite Racing/PR


Brodie Kostecki wint chaotische Supercarwedstrijd in Melbourne. Podium voor SVG en Feeney
Achter Kostecki eindigde Tickford-coureur James Courtney als tweede maar kreeg na de wedstrijd vanwege een incident met David Reynolds een tijdstraf van 30 seconden opgelegd en tuimelde in het klassement terug naar de 22e plek. Vanwege een chaotische F3 kwalificatiesessie begonnen de Supercars al tien minuten later aan de wedstrijd maar daarmee hield de puinhoop helaas nog niet op. De startlichten deden het niet en er moest met de Australische vlag gestart worden.

Will Brown was de enige rijder van de eerste twee startrijen die op de harde compound van start ging en direct SVG wist te passeren. Vervolgens kwam SVG direct onder druk van Brown’s teamgenoot Brodie Kostecki en zijn teamgenoot Broc Feeney te staan. Vervolgens zeilde David Reynolds na een incident met de beide Tickford Mustangs van zowel James Courtney en Cameron Waters van de baan. De Stewards wezen na afloop Courtney als de hoofdschuldige aan.
2023 Reynolds
Tot nu toe een pechvol verlopen weekend voor David Reynolds.


In de vierde ronde werd de wedstrijd weer vrij gegeven en er ontstond een mooi duel tussen de Red Bull Ampol en Erebus Camaro’s. Op de superzachte compound namen de beide Erebus Camaro’s de leiding. Daarna ging Brown naar binnen om van de hard compound verlost te worden. WAU-coureur Chaz Mostert stopte één ronde later en liet slechts twee banden wisselen. Gedurende deze periode zorgde de Truck Assist Camaro van Jack LeBrocq voor een safetycar-interventie. Vervolgens ging de rest van het veld naar binnen. Nadat iedereen weer terug op de baan was gekeerd besloot de wedstrijdleiding af te breken. Van de geplande 15 ronden kwam weinig of niets terecht.

2023 Beaurepaires Melbourne SuperSprint, Event 2 of the Repco Supercars Championship, Albert Park, Melbourne, Victoria, Australia. 30 Mar, 2023.
Eindelijk een een podium voor Broc Feeney dit seizoen.

Commentaren:
Broc Feeney: “Met twee of drie ronden was dit wel een erg korte wedstrijd. Bij de start viel ik een aantal plekken terug en het racen tegen Will Davison was behoorlijk crazy. Elke keer als ik bij hem in de aanval ging zat ik kennelijk aan de verkeerde kant. Gedurende pitstopcyclus zorgde het team ervoor dat ik een aantal posities kon winnen. Heb met een aantal vierde posities een solide basis nu. Vanwege de chaos in de F3 was en safetycar was onze wedstrijd al voorbestemd om korter te worden. Het was een compleet verschil met gisteren toen we non-stop konden rijden.”

Shane van Gisbergen: “Allereerst de felicitaties aan Brodie Kostecki en zijn team. Voor hun is dit geweldig. Zelf had ik een gemiddelde start en had Turn 3 een mooi gevecht met Kostecki. Bij de herstart was ik niet zeker welke kant ik moest kiezen. Ik ging ervoor en hij reed me er af. Maar ik zou hetzelfde gedaan hebben. Mijn focus ligt op de volgende wedstrijden om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Dit moeten we wel doen nadat ze onze punten van Newcastle weggenomen hebben.”

Uitslag Race 2
1 99 Coca-Cola Racing by Erebus Brodie Kostecki Chev Camaro ZL1 8 ronden 21:28.6393
2 97 Red Bull Ampol Racing Shane van Gisbergen Chev Camaro ZL1 8 ronden 21:30.5610
3 88 Red Bull Ampol Racing Broc Feeney Chev Camaro ZL1 8 ronden 21:31.4365
4 25 Mobil 1 Optus Racing Chaz Mostert Ford Mustang GT 8 ronden 21:32.1967
5 11 Shell V-Power Racing Team Anton De Pasquale Ford Mustang GT 8 ronden 21:33.1467
6 9 Coca-Cola Racing by Erebus William Brown Chev Camaro ZL1 8 ronden 21:34.1050
7 14 Middy’s Racing Bryce Fullwood Chev Camaro ZL1 8 ronden 21:34.6894
8 55 Castrol Racing Thomas Randle Ford Mustang GT 8 ronden 21:35.3220
9 18 DEWALT Racing Mark Winterbottom Chev Camaro ZL1 8 ronden 21:36.8333
10 56 Tradie Racing Declan Fraser Ford Mustang GT 8 ronden 21:37.5511
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet