Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

VLN: 141 inschrijvingen voor 47e Nimex DMV 4U aanstaande zaterdag

Audi Scherer PHX
Scherer Sport Team PHX was in NLS 1 sterk bezig. A.s. zaterdag komt Renger Van der Zande het team versterken.Het is geen 1 april grap. De organisatie van de 47e Nimex 4 Uurswedstrijd ontving voor de tweede wedstrijd van het kampioenschap voor a.s. zaterdag maar liefst 141 inschrijvingen. Het hoogste aantal sinds lange tijd. Zowel de fabrieks ondersteunde teams van Audi, BMW, Mercedes en Porsche zijn op volle sterkte aanwezig. ROWE Racing, Falken, Haupt Racing Team, BMW Junior Team en Scherer Sport Phoenix zijn allemaal weer van de partij.


Tekst en Foto’s: Willem J. Staat

141 inschrijvingen voor 47e Nimex DMV 4U a.s zaterdag. Startveld op oorlogssterkte voor 24U Nürburgring
Alleen al in de SP9 klasse staan maar liefst 30 GT3’s ingeschreven. Grote verrassing is natuurlijk dat Renger van der Zande samen met de Nordschleife specialisten Frank Stippler en Markus Winkelhock bij Scherer Sport Team PHX een combinatie vormt. In de openingswedstrijd was het team met beide auto’s erg sterk. De combinatie Kim Luis Schramm/Ricardo Feller eindigde als tweede. De tweede Scherer Sport Audi Team PHX met Vincent Kolb aan het stuur was in de slotfase bij een aanrijding betrokken en tuimelde daardoor uit de Top 5.


2023 Frikadelli
Nick Catsburg rijdt a.s. zaterdag voor de eerste maal met de Ferrari 296 GT3 van het Frikadelli Racing Team.

De Schnitzelalm Mercedes AMG GT3 van de combinatie Marcel Marcewicz/Marek Böckmann eindigde als tweede. Dit weekend zet het team in de Pro klasse een tweede auto in voor Colin Caresani en Mercedes GT Specialist Patrick Assenheimer. Mogelijk dat Yelmer Buurman ook bij het team van Konrad met de Lamborghini van de partij is. “Franz belt altijd vrijwel altijd op het laatste moment” liet de Nederlander zich vorig keer t.o.v. www.autosport.nl ontvallen.

Indy Dontje staat op de WTM Ferrari 296 by Rinaldi Racing ingeschreven en vormt met Leonard Weiss en bandenspecialist Jochen Krumbach een combinatie. Het team van Frikadelli Racing komt eveneens onder vlag van Rinaldi Racing met een tweede Ferrari 296 aan de start. Hier vormt Nyck Catsburg samen met de Brit David Pittard en Earl Bamber een combinatie. Een derde Ferrari 296 is in handen van het Racing One Team en staat voor Christian Kohlhaas en de Brit Jody Fannin ingeschreven.

2023 ABT Sportsline
De ABT Sportsline Lamborghini GT3 Evo

ABT Sportsline komt met een tweede Lamborghini aan de start. Ditmaal met Marco Mapelli, Jordan Pepper en Nicki Thiim aan het stuur. Het team van ROWE Racing komt in tegenstelling tot de vorige wedstrijd met twee volledig bezette BMW’s aan de start. De No 98 wordt bemand door de combinatie Connor de Phillippi (USA), DTM kampioen Sheldon van der Linde (SA) en Marco Wittmann (D). De #99 staat ingeschreven voor de combinatie Philip Eng(A), Agusto Farfus (BR) en de Brit Nick Yelloly. Uiteraard is het BMW Junior Team met Max Hesse (D), Daniel Harper (GB) en Neill Verhagen(USA) eveneens van de partij. De Grello #911 Porsche staat voor de combinatie Kevin Estre (F)/Thomas Preining ingeschreven.

2023 Grello
De Manthey Grello Porsche 911 GT3 R kwam nog niet echt uit de verf tijdens de eerste wedstrijd.

Dit kan niet gezegd worden van oud F3-coureur Thomas von Löwis of Menar die inmiddels de respectabele leeftijd van 75 jaar heeft bereikt en samen met de Duitse entertainer Smudo op een Porsche 911 GT3 Cup van Four Motors Bio Concept Car aan de start verschijnt. In de PETN klasse komt Marco van Ramshorst weer samen met Peter Bonk in een Porsche GT3 Cup aan de start. De combinatie Paul Harkema(NL)/Tim Scheerbarth(D)/David Jahn(D) zorgde in de openingswedstrijd veertien dagen geleden voor een uiterst spectaculair slot van de wedstrijd.

2023 ROWE Racing
Gaat het team van ROWE Racing met andere rijdersbezetting voor een tweede seizoensoverwinning?

Naast SP9 is de VT2-FWD klasse met 17 inschrijvingen het sterkst bezet. In deze klasse zijn de modellen van BMW, Hyundai, Mini, Opel, Toyota en Volkswagen vertegenwoordigd. Tickets zijn te verkrijgen onder www.vln.de/tickets De kwalificatie vindt van 8.30u tot 10.00u plaats en de start is traditiegetrouw om 12.00u
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet