Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Eerste winst voor Camrie Caruso

Caruso.2 MG

Camrie Caruso heeft op Wild Horse Pass Motorsports Park de winst voor zich opgeëist in de Pro Stock klasse. De 25-jarige pilote is daarmee na Erica Enders pas de tweede vrouw in de geschiedenis van de NHRA die een overwinning weet te boeken in deze klasse. In de Top Fuel klasse ging de winst tijdens de NHRA Arizona Nationals naar Justin Ashley, terwijl Robert Hight bij de Funny Cars zegevierend over de finish ging in deze tweede wedstrijd van de NHRA Camping World Drag Racing Series.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: NHRA


De Pro Stock klasse eiste in Phoenix, Arizona, dit keer de meeste aandacht voor zich op.

Cuadra Action MG
Cristian Cuadra

In de kwalificatie zorgde Cristian Cuadra al voor een verrassing door voor het eerst in zijn carrière en als eerste Mexicaan in de geschiedenis van de NHRA de poleposition voor zich op te eisen. In de kwartfinale werd Cuadra echter geklopt door Camrie Caruso, die vervolgens in de halve finale Matt Hartford op reactietijd het nakijken wist te geven.

Caruso Action MG
Camrie Caruso

In de finale moest Caruso het opnemen tegen voormalig kampioen Bo Butner, die achtereenvolgens regenend kampioen Erica Enders, Fernando Cuadra Jr. en Kyle Koretsky te snel af was geweest. In een uiterst spannende finale ging de winst met 6,592 tegen 6,593 seconden naar Caruso die daarmee in pas haar 21ste wedstrijd en tweede finale de Powerbuilt Tools Camaro naar de overwinning wist te sturen.

Ashley Action MG
Justin Ashley

In de Top Fuel klasse streden Justin Ashley en Shawn Langdon om de eindzege. Ashley haalde de finale door achtereenvolgens in drie runs van 3,74 seconden Tony Schumacher, winnaar van de vorige race Mike Salinas en Steve Torrence het nakijken te geven.

2023 NHRA Arizona Nationals
Doug Kalitta

Langdon stuurde zijn DHL Kalitta Motorsports Top Fueler achtereenvolgens langs Antron Brown, polesitter en teamgenoot Doug Kalitta en Leah Pruett. Ashley had zijn snelste run voor het juiste moment bewaard want met 3,70 tegen 3,73 seconden drukte hij de neus van zijn Phillips Connect Top Fueler net iets eerder over de finishlijn en pakte zo de winst.

pafri 30
Robert Hight

Bij de Funny Cars wisten routiniers Robert Hight en Ron Capps tot de finale door te dringen. Omdat Capps al snel in de problemen kwam, ging de winst eenvoudig naar Hight in de Flav-R-Pac John Force Racing Camaro. Met runs laag in de 3,9 seconden was Hight al de snelste man van de dag en liet achtereenvolgens zijn baas John Force, polesitter Bob Tasca en Chad Green achter zich.

pasat 33
Twee keer een uitverkocht huis

Net als bij de openingswedstrijd van het seizoen, de Gatornationals, was ook de publieke belangstelling bij de NHRA Arizona Nationals enorm. Was op Gainesville de zaterdag volledig uitverkocht, op Wild Horse Pass Motorsports Park bleek er zowel op zaterdag als zondag geen kaart meer te krijgen. Toch overheerste niet de blijdschap. De NHRA Arizona Nationals was ook meteen de laatste grote race op Wild Horse Pass Motorsports Park. Net als eerder al met andere autosportfaciliteiten gebeurde, valt het complex ten prooi aan de sloophamer om plaats te maken voor lokaal lucratievere economische activiteiten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet