Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ESports

Esports: Urano Esports wint 12U Sebring powered by VCO. Max Verstappen uitgevallen

Het tweede VCO Grand Slam evenement leverde afgelopen zaterdagavond een overwinning voor het Urano Esports Team op. Zij behaalden hun eerste Special Event overwinning op het virtuele Sebring International Raceway de overwinning met de BMW M Hybrid V8. Met het startnummer 1 domineerden Dominik Hofman en Daniel Alvas Lourenco het gebeuren en zegevierden met een comfortabele voorsprong van 41.653 secs. BMW SIM Team Redline en de Urano eSports zusterauto eindigden resp. als tweede en derde.

2023 BMW leiding openingsfase

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s: VCO

Urano Esports wint 12U Sebring powered by VCO. Max Verstappen uitgevallen
Een overwinning in de Grand Slam voor Urano eSports maar ook in de LMP2 en GTD klasses konden de respectievelijke winnaars zich tegenover de concurrentie duidelijk laten gelden. In de LMP2 klasse kwam het Apex Racing team met de rijders Elvis Rankin en Michele Constantini onder het startnummer 199 als eerste over de streep. Het Coffin Dancer Team volgde op 32.529 secs. achterstand gevolgd door de tweede Apex-auto. In de GTD-klasse ging de overwinning naar de combinatie Ole Steinbraten en Gianni Vecchio van Team Red Line gevolgd door de teams van Arnage Competition en Altus Esports en wisten zich van de felbegeerde Grand Slam trofeeën te verzekeren.

2023 LMP2 klasse

In de GTD klasse stond Max Verstappen samen met voormalig Indycar-kampioen Alex Palou aan de start. Verstappen, die zich als tweede gekwalificeerd had, voerde al snel het veld aan, viel helaas vroegtijdig uit na een incident met een andere auto. Max had geen schuld aan het incident.

2023 GTD klasse

Commentaren
Dominik Hofman (Urano Esports): “Onze kwalificatie was onvoldoende maar wel waren wij er ons van bewust dat we voor de wedstrijd over de nodige snelheid voor de overwinning beschikten. Met de BMW M Hybrid V8 hadden wij ons op deze baan goed voorbereid. Zeker omdat wij dit evenement ook in de BMW Sim Cup gereden hadden.”

GTD Klasse 2

Elvis Rankin: (Apex Racing Team): “Het was een lange wedstrijd. Ben nu wel vermoeid maar de overwinning voelt fantastisch aan. De laatste weken heb ik de nodige wedstrijd gedaan en had wat meer tijd nodig om op snelheid te komen. Maar het is gelukt.”

2023 Sebring winnaars overall
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet