Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
24H Series

24H Series: Vier Audi's op de eerste vier plaatsen na eerste helft Hankook 12H Mugello

230325 12H Mugello halverwege Haas RT
De leidende Audi van het Belgische Haas RT, dat onder de vlag van Antigua en Barbuda rijdt

Na de eerste helft van de Hankook 12H Mugello, die morgen tussen 9.00 en 15.00 uur wordt gecompleteerd, heeft de Audi R8 van het Belgische Haas RT, dat onder de vlag van Antigua en Barbuda rijdt, de leiding in handen. Rijders Mathieu Detry, Stéphane Perrin en Frédéric Vervisch legden in de eerste zes uur 172 ronden op het Toscaanse circuit af. Op 34,991 seconden werd de Audi van het Saintéloc Junior Team met Erwan Bastard en Paul Evrard als tweede afgevlagd. Ook de tweede startrij is morgen bij de herstart volledig in de hand van Audi’s, met de beide auto’s van Land Motorsport op de plaatsen drie en vier.


Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: Creventic/Petr Fryba


Voor het team Herberth Motorsport, dat in de kwalificatie de pole-position veroverd had, ging de hoop op een goede klassering al na 23 ronden in rook op, toen de versnellingsbak van de Porsche 991.2 GT3 R de geest gaf. Na overleg met de wedstrijdleiding stapten rijders Daniel Allemann, Ralf Bohn, Robert Renauer en Alfred Renauer over in een andere auto, de gloednieuwe 992 GT3 R waarmee het Beierse team in Mugello wilde testen, waarmee ze in de race, in een eigen klasse (SP4) en onder een ander startnummer (600) nog eens 74 ronden aflegden.


Ook het andere team op de eerste startrij, het Amerikaanse Heart of Racing by SPS, kende een lastige slotfase: na iets meer dan een uur standde de Mercedes-AMG bij Palagio in de grindbak, wat leidde tot de eerste van in totaal zes code-60-neutralisaties tot nu toe. Niettemin herstelde het team zich goed en lag na afloop van de zes uur op de zesde plaats, achter de identieke auto van Hofor Racing, bestuurd door Michael Kroll, diens dochter en schoonzoon Chantal en Alexander Prinz en de na lange tijd weer eens deelnemende Carsten Tilke, zoon van de bekende circuit-architect Hermann Tilke.


De Willi Motorsport by Ebimotors-Porsche heeft de leiding in de Porsche Cup-klasse in handen, nadat de pole-winnende Red Ant-Porsche in het derde uur tijd verloor als gevolg van een lekke linker achterband. De Red Camel-Jordans.nl-Porsche met Ivo, Rik en Luc Breukers en Fabian Danz rijdt op de vijfde plaats in de klasse. Atlas BX Motorsport, waar de Nederlander Recardo Bruins tot de rijders behoort, leidt na de eerste racehelft in de GT4-klasse.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet