Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

GT: Ho Pin Tung vijfde in openingswedstrijd Super Taikyu-Series Suzuka

In de openingswedstrijd van de Super Taikyu-series dat op de Suzuka International Racing Course verreden werd eindigde de combinatie Ho Pin Tung, Marcy Lee Ying-Kin en KCMG oprichter Paul Lp als vijfde.

2023 KCMG Honda NSX GT3 Evo 1
Mooi seizoensbegin voor Ho Pin Tung in Japan.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s KCMG

Ho Pin Tung vijfde in openingswedstrijd Super Taikyu-Series Suzuka
Na een solide kwalificatie begon het KCMG team als zesde aan de wedstrijd. De combinatie Paul Lp, Marcy Lee Ying-Kin, Ho Pin Tung presteerde goed. Het volledige trio reed meer dan uitstekende stints. Mogelijk had er iets meer ingezeten als de wedstrijd vanwege een crash 45 minuten eerder dan gepland met een rode vlag voortijdig werd afgebroken.

Ho Pin Tung: “ Ik ben erg blij dat we tijdens onze comeback in de Super Taikyu-series solide punten wisten te scoren. Iedereen heeft het gehele weekend feilloos gewerkt en wij zijn erin geslaagd om het resultaat te maximaliseren ondanks het feit dat wij soms niet over het tempo van de koplopers beschikten."

2023 HPT
Het KCMG Team was met de vijfde plek meer dan tevreden.

Marcy Lee Ying-Kin: “De wedstrijd was bijzonder spannend en het is bijzonder positief dat wij bij onze comeback als vijfde wisten te eindigen. Sinds 2019 hadden we niet meer aan het kampioenschap deelgenomen en dit onderstreept ons potentieel dus ik ben erg tevreden over dit resultaat”

KCMG oprichter Paul Lp: “Ik ben verheugd om Team KCMG in de Super Taikyu-series te mogen vertegenwoordigen. Geweldig dat onze comeback door een goed resultaat voor ons team. Zowel Marcy als Ho Pin presteerden met de Honda NSX GT3 Evo 2 uitstekend. Bovendien was het erg leuk om in deze auto te rijden. Wij kunnen ook nauwelijks wachten om de 24U van Fuji aan de slag te gaan.”

Teammanager Takuya Kurosawa: “ Op Suzuka presteerde het gehele team goed waardoor wij een sterk resultaat konden behalen. Een ander sterk punt is de Honda NSX GT3 Evo 2. De auto heeft zoveel potentieel voor de rest van het seizoen en alle coureurs en ingenieurs doen hun best om er nog meer uit te halen.”

2023 Honda NSX GT3 Evo achterizjde
De volgende wedstrijd voor de No 202 KCMG Honda NSX GT3 Evo vindt gedurende het weekend van 27-29 mei op Fuji plaats. Dan staat de Super-Tec 24 Uur op het programma.

Ryuji Doi, Hoofdverantwoordelijke Motorsport bij KCMG: “Het is natuurlijk geweldig om weer in de Super Taikyu Series terug te zijn. Daar is het team erg verheugd over. Onze coureurs hebben op Suzuka heel goed gereden en er heerst een geweldige sfeer binnen ons team. Zeker na zo’n goed resultaat. De fundamenten zijn nu gelegd om tijdens de Fuji Super Tec 24 Hrs nog hoger op de grid te gaan strijden.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet