Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Div. Formulewagens

José Garfias slaat handen ineen met MP Motorsport voor debuutseizoen Eurocup-3

photo 1

De Mexicaanse autocoureur José ‘Joss’ Garfias Martínez Lavín heeft bij MP Motorsport getekend voor een volledig seizoen in de gloednieuwe Eurocup-3-klasse. De 18-jarige coureur uit San Luis Potosí voegt zich bij de jonge Deense coureur Sebastian Øgaard in MP’s bezetting voor het eerste seizoen van het kampioenschap.


Tekst en foto's: PR


Garfias stond het hele jaar 2022 aan de kant en wil nu zijn carrière in de formuleauto’s nieuw leven inblazen. Dat gaat hij doen door deelname aan de klasse die het best kan worden omschreven als de nieuwe springplank tussen Formule 4, het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA) en FIA Formule 3. In 2021 reed de Mexicaanse tiener in het Britse GB3-kampioenschap voordat hij halverwege het seizoen besloot over te stappen naar het FRECA. Hij is nu klaar om die ervaring goed te benutten in Eurocup-3.


“Ik ben erg blij dat ik voor MP Motorsport mag uitkomen in de Eurocup-3”, aldus Garfias. “Ze zijn een van de topteams in de Europese formulesport en ik ben dankbaar voor de kans die ze me bieden. Samen met het team hoop ik resultaten te boeken die hun reputatie als ‘talentversneller’ zullen waarmaken. Dit nieuwe kampioenschap doet de beste circuits in Europa aan, dus ik kan niet wachten totdat de openingsronde op Spa begint!”


ssudvajd
 

“Het is geweldig nieuws om Joss straks in een van onze Eurocup-3-auto’s te hebben”, aldus Sander Dorsman, teambaas van MP Motorsport. “In 2021 was hij een van onze tegenstanders in het FRECA en we zagen toen meteen zijn potentieel. Nu is het tijd om zijn talent te ontsluiten en verder te bouwen aan zijn carrière in de monoposto’s. Met Joss en Sebastian hebben we al een sterk koppel in huis, ik kijk ernaar uit om met hen beiden aan de slag te gaan. We verwachten binnenkort onze Eurocup-3-bezetting te completeren.”


Voor zijn komst naar Europa was Garfias een hoofdrolspeler in zowel de Fórmula México als het NACAM Formule 4-kampioenschap. In 2019 werd hij derde in de Fórmula México-klasse en vierde in de eindstand van de NACAM F4.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet