Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Div. Formulewagens

Emely de Heus terug bij MP Motorsport voor eerste seizoen F1 Academy

Dubai (UAE), January 8-14 2023 - First round of FRMEC / F4UAE at Dubai Autodrome Circuit. Emely DE HEUS #60, MP Motorsport. © 2023 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency.

Het Nederlandse racetalent Emely de Heus keert terug naar MP Motorsport voor haar eerste seizoen in F1 Academy, de nieuwe raceklasse die jonge vrouwelijke coureurs voorbereidt op competitie op het hoogste niveau, in de belangrijkste kampioenschappen van de wereld.


Tekst: PR
Fotografie: Dutch Photo Agency


In 2021 maakte De Heus haar autosportdebuut bij MP Motorsport: ze kwam voor het Nederlandse team uit in de Spaanse Formule 4 en won er meteen de Female Trophy. Voorafgaand aan haar terugkeer bij MP Motorsport in 2023 nam de 20-jarige coureur uit Mijnsheerenland deze winter al met MP deel aan het Formule 4-kampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten. Nu staat ze te popelen voor een volledige campagne van zeven ronden in het eerste F1 Academy-seizoen.


DUBAI (UAE) JAN 8-14 2022 - Round one of the FRMEC / F4 UAE at Dubai Autodrome Circuit. Emely DE HEUS #60, MP Motorsport. © 2023 Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency.


“Het voelt geweldig om terug te zijn bij MP, ze zijn toch een soort tweede thuis voor me”, aldus De Heus. “In 2021 had ik een geweldig jaar bij MP. Met de extra ervaring die ik inmiddels heb opgedaan, kijk ik ernaar uit om die van pas te laten komen in mijn eerste seizoen in F1 Academy. Ik kan niet wachten op de eerste ronde op de Red Bull Ring in april. En ik ga natuurlijk vooral genieten van mijn thuispubliek op Zandvoort in juni!”

 
KUWAIT(KWT) JAN 26-28 2023 - Round two of the FRMEC / F4UAE at Kuwait Motor Town. Emely DE HEUS #60, MP Motorsport. © 2023 Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency.


“Het doet me goed dat ik Emely weer bij MP mag verwelkomen”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “Ze heeft in 2021 bewezen waartoe ze in staat is en ik twijfel er om die reden ook niet aan dat ze in het eerste jaar van F1 Academy een belangrijke rol gaat spelen. Vijf van de grootste teams op de talentenladder naar de Formule 1 staan achter het concept van F1 Academy. Daardoor ziet de toekomst er rooskleurig uit voor deze nieuwe raceklasse. Emely gaat daar een welverdiend onderdeel van zijn.”

 
KUWAIT (KWT) JAN 26-28 2023 - Round two of the FRMEC / F4UAE at Kuwait Motor Town. Emely DE HEUS #60, MP Motorsport. © 2023 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency.


Voorafgaand aan haar debuut in de formuleauto’s maakte De Heus naam in de diverse Nederlandse Rotax Max-kartklassen. In de laatste drie jaar van haar kartcarrière behaalde ze diverse overwinningen en podiumplaatsen in de seniorenklasse. Daarnaast presteerde ze uitstekend op Benelux- en Europees niveau.

Dubai (UAE), January 8-14 2023 - First round of FRMEC / F4UAE at Dubai Autodrome Circuit. Emely DE HEUS #60, MP Motorsport. © 2023 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet