Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Victor Bernier tekent bij MP Motorsport voor tweede FRECA-campagne

Mugello (ITA), OCT 21 - 23 2022 - Final round of Formula Regional European Championship by Alpine 2022 at Mugello Circuit. Victor Bernier #12, FA Racing. © 2022 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency.

Victor Bernier, in 2018 wereldkampioen karting op OK Junior-niveau, heeft bij MP Motorsport getekend voor een tweede campagne in het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA). In het zeer competitieve kampioenschap hoopt de 18-jarige Fransman met MP hoge ogen te gooien. In de driekoppige FRECA-bezetting van MP gaat Bernier samenwerken met Dilano van ‘t Hoff en een derde coureur die zeer binnenkort wordt bekendgemaakt.


Tekst: PR
Fotografie: Dutch Photo Agency


Bernier maakte kennis met het Nederlandse team tijdens de naseizoenstests van 2022. Kort voordat het wintertestverbod van de klasse in werking trad, maakte hij onder meer kilometers tijdens de tweedaagse test op de Red Bull Ring in november. De jonge coureur uit Saint-André-des-Eaux heeft de winterperiode vervolgens goed benut om zich terdege voor te bereiden op zijn tweede FRECA-seizoen. In zijn debuutjaar in het kampioenschap liet Bernier zich al van zijn goede kant zien via diverse kwalificaties in de top-tien en een tweede plaats in de laatste kampioenschapsronde op Mugello.

Barcelona (ESP), OKT 14-16 2022 - Round 9 of the Formula Regional European Championship by Alpine 2022 at Circuit de Barcelona Cataluyna. Victor Bernier #12, FA Racing. © 2022 Niels Broekema/ Dutch Photo Agency.


“Ik kijk er erg naar uit om in mijn tweede FRECA-jaar voor MP te racen”, aldus Bernier. “Ze zijn een van de toonaangevende teams op de talentenladder naar de Formule 1 en beschikken over alle kwaliteiten die nodig zijn om veelbelovende coureurs te ondersteunen op hun weg naar de top. Ik heb tijdens het testen al gemerkt hoe goed dit team functioneert. Samen gaan we ernaar streven om tijdens het hele seizoen voorin mee te strijden. Op naar Imola voor die eerste twee races van het jaar!”

 
Barcelona (ESP), OKT 14-16 2022 - Round 9 of the Formula Regional European Championship by Alpine 2022 at Circuit Barcelona Cataluyna. Victor Bernier #12, FA Racing. © 2022 Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency.


“We zijn erg blij dat we Victor in ons FRECA-team mogen verwelkomen”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “Al sinds dat juniorwereldkampioenschap in de karting hebben we hem in de gaten gehouden. Die belofte heeft hij vervolgens snel vertaald in enkele sterke seizoenen in de Formule 4. Nu we kunnen voortbouwen op zijn jaar ervaring in het FRECA, willen we Victors natuurtalent uitbuiten door een sterke combinatie van auto en coureur te creëren, die elk raceweekend voor de podiumplaatsen gaat.”

 
Mugello (ITA), OCT 21 - 23 2022 - Final round of Formula Regional European Championship by Alpine 2022 at Mugello Circuit. Victor Bernier #12, FA Racing. © 2022 Sebastiaan Rozendaal / Dutch Photo Agency.


Bernier stond als wonderbaarlijk karttalent te boek toen hij in 2017 het Franse kampioenschap veroverde en een jaar later CIK-FIA-wereldkampioen op juniorniveau in de wacht sleepte. Datzelfde seizoen pakte Bernier ook de vierde plaats in het Europese kampioenschap. In 2019 maakte Bernier vervolgens zijn debuut in de formuleauto’s en eindigde meteen als vierde in de Franse Formule 4. In 2020 en 2021 stapte hij over naar de Duitse F4, daarnaast nam hij deel aan enkele Italiaanse F4-rondes. Zijn twee Duitse campagnes leverden hem een vijfde en vierde plaats in het eindklassement op voordat hij aan zijn debuutseizoen in het FRECA begon.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet