Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Dilano van ’t Hoff blijft bij MP voor tweede FRECA-jaar

 Spielberg (AUT), SEP 9-11 2022 - Round eight of the Formula Regional European Championship by Alpine 2022 at the Red Bull Ring. Dilano van 't Hoff #77, MP motorsport. © 2022 Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency.


Dilano van ’t Hoff, een van de grootste Nederlandse formuletalenten, blijft bij MP Motorsport voor een hernieuwde aanval op het Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA). Na een lastig debuutseizoen dat wreed werd onderbroken door blessureleed hongert de kampioen in de Spaanse Formule 4 van 2021 naar een comeback. De Nederlander is de eerste coureur die is aangekondigd in het FRECA-team van MP, dat met drie auto’s van start gaat.

 
Tekst en foto's: PR


Van ’t Hoff rijdt al sinds het begin van zijn monopostocarrière bij MP en sloot in 2021 zijn debuutseizoen in de autosport af als kampioen in de Spaanse Formule 4. Na dit succes maakte de gewilde 18-jarige Dordtenaar de overstap naar het FRECA, maar zijn eerste volledige jaar in de categorie werd overschaduwd door een schouderblessure die hem zes races lang aan de kant hield. Bij zijn terugkeer liet Van ’t Hoff echter met een sterke derde plaats op Barcelona zien uit welk hout hij gesneden is. Nu de winterperiode achter de rug is en de Nederlander volledig heeft kunnen herstellen, kijkt hij met hernieuwd vertrouwen uit naar het komende seizoen.

 Barcelona (ESP), OKT 14-16 2022 - Round 9 of the Formula Regional European Championship by Alpine 2022 at Circuit de Barcelona Cataluyna. Dilano van 't Hoff #77, MP motorsport. © 2022 Niels Broekema/ Dutch Photo Agency.


“Ik ben er erg dankbaar voor dat MP me ook in slechte tijden heeft gesteund”, vertelt Van ’t Hoff. “Ze staan alom bekend als een van de beste teams in de formulesport, maar dat vertaalt zich bij hen niet in kille besluitvorming. In plaats daarvan koesteren ze de familiesfeer in het team en laten ze zien dat je ook kunt winnen terwijl je om je coureurs geeft. We hebben in 2021 samen gewonnen, ik betaal graag hun vertrouwen in mij terug door de vorm herpakken zoals het team die van me kent. De tegenslag van afgelopen seizoen heeft me mentaal sterker gemaakt. Daardoor ben ik meer dan klaar voor het FRECA-seizoen 2023. Het is mijn doel om het Nederlandse team met zijn Nederlandse coureur de krantenkoppen te laten halen!”

 Spielberg (AUT), SEP 9-11 2022 - Round eight of the Formula Regional European Championship by Alpine 2022 at the Red Bull Ring. Dilano van 't Hoff #77, MP motorsport. © 2022 Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency.


“Vorig jaar was het natuurlijk gemakkelijk om Dilano opnieuw te contracteren: zijn seizoen in de Spaanse F4 was een eenvoudig argument. Maar ondanks het blessureleed dat zijn debuutseizoen heeft beperkt, hebben we geen greintje vertrouwen in zijn capaciteiten verloren”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “We hoefden alleen maar terug te kijken naar ons seizoen samen in 2021 om te weten wat een geweldig talent hij heeft. Met zijn podium op Barcelona in oktober heeft hij al bewezen tot welke dingen hij in FRECA in staat is. We zijn kortom blij om hem opnieuw welkom te heten. Samen gaan we de wereld laten zien waartoe we in staat zijn!”

 Barcelona (ESP), OKT 14-16 2022 - Round 9 of the Formula Regional European Championship by Alpine 2022 at Circuit Barcelona Cataluyna. Dilano van 't Hoff #77, MP motorsport. © 2022 Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency.


Van ’t Hoff brak definitief door in de karts met zijn derde plaatsen in de IAME Euro Series en IAME International Final van 2018 voor X30 Junior-karts, terwijl hij zich ook al manifesteerde in de diverse OK Junior-kampioenschappen van CIK-FIA en WSK. In 2019 promoveerde hij naar de OK-karts, met als hoogtepunt een vijfde plaats in het Europees kampioenschap. Op wereldniveau voegde hij daar in 2020 een 14e plaats aan toe. In zijn eerste jaar in de formuleauto’s miste Van 't Hoff op een haar na de titel in het F4-winterkampioenschap van de Verenigde Arabische Emiraten, maar vervolgens greep hij met overmacht de Spaanse F4-titel van 2021, met tien overwinningen, 16 podiumplaatsen, negen poles en zes snelste ronden. Tegen het einde van dat seizoen draaide Van ’t Hoff al een paar races proef in het FRECA, voordat hij in 2022 aan zijn eerste volledige seizoen in de klasse begon.

Spielberg (AUT), SEP 9-11 2022 - Round eight of the Formula Regional European Championship by Alpine 2022 at the Red Bull Ring. Dilano van 't Hoff #77, MP motorsport. © 2022 Niels Broekema/ Dutch Photo Agency.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet