Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Dubbel Gator-succes voor Julie Nataas

nataas.101

Julie Nataas is het seizoen 2023 uitstekend begonnen. Na vorige week al de Baby Gators op haar naam te hebben geschreven, mocht de Noorse dit weekend op Gainesville Raceway bij de Amalie Motor Oil NHRA Gatornationals met een overwinning in de Top Alcohol Dragster klasse haar tweede Wally in een week tijd in ontvangst nemen.


Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: PR

Julie Nataas woont inmiddels alweer een paar jaar in Amerika en is een vaste waarde geworden in de Top Alcohol Dragster klasse. Zowel op NHRA divisie als nationaal niveau reed de Noorse die uitkomt voor Randy Meyer Racing al elf overwinningen bij elkaar.

nataas.02

Het jaar 2023 is voor Nataas meer dan uitstekend begonnen. Vorige week won de Noorse op Gainesville Raceway de traditioneel aan de Amalie Motor Oil NHRA Gatornationals voorafgaande Baby Gators. Deze wedstrijd die meetelde voor de NHRA Lucas Oil Drag Racing Series Southeast Division kende met 19 inschrijvingen een extreem sterk veld.

nataas.03

Dit weekend ging Nataas bij de voor het nationale NHRA kampioenschap (de NHRA Lucas Oil Drag Racing Series) meetellende Gatornationals op herhaling. Met 5,20 seconden klokte de rijdster van Randy Meyer Racing in de kwalificaties de tweede tijd en was in de eliminaties ongenaakbaar. In de finale moest Nataas het opnemen tegen de snelste rijder uit de kwalificaties, Cody Krohn. De Noorse reed echter in de eindstrijd met 5,147 seconden haar beste tijd van het weekend en verzekerde zich daarmee van haar tweede overwinning in een week tijd.

nataas.04

Volgende week komt Nataas alweer in actie. Dan neem ze plaats achter het stuur van de Funny Car van Randy Meyer Racing voor de eerste ronde van de Funny Car Chaos op Texas Motorplex. Deze wedstrijd telt een deelnemersveld van meer dan 50 Funny Cars.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet