Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Sportscars: Gebhardt Motorsport neemt Amerikaanse Courtney Crone voor Prototype Cup Germany 2023 onder contract

Voor de ADAC Prototype Cup Germany heeft het team van Gebhardt Motorsport de Amerikaanse Courtney Crone onder contract genomen. Begin april maakt de Amerikaanse voor het team haar debuut in de serie en zal met Ginetta G61-LT aan de serie deelnemen.


2023 Crone Gebhardt
Fritz Gebhardt heeft voor de Protypen Cup Germany Courtney Crome gecontracteerd.

Tekst: Willem J. Staat
Foto’s Gebhardt Motorsports/Willem J. Staat

Gebhardt Motorsport neemt Amerikaanse Courtney Crone voor Prototype Cup Germany 2023 onder contract
Het team van Gebhardt ondersteunt jong getalenteerde talenten om ze kans in de autosport te geven en zichzelf verder te ontwikkelen. In de afgelopen jaren heeft Fritz Gebhardt samen met oud Groep C-coureur Frank Jelinski verschillende aankomende talenten ondersteund. Voorbeelden zijn AbdulRahman Al-Thani in de Porsche Cup Middle East, Jakob Erlbacher in de VLN maar ook nog enkele andere talenten in de ADAC PrototypeCup Germany.

De Amerikaanse Courtney Crone won vorig jaar de prestigieuze Driver Development Award. Het betekende het startschot voor het Noord Amerikaanse raceseizoen en stond bij de IMSA VP Racing Sportscar Challenge direct op het podium. Zij is ervan overtuigd dat zij deze resultaten in Europa kan continueren.

2023 Porsche 962
Mooie tijden met Gianpiero Moretti in de Amerikaanse IMSA GTP series eind tachtiger jaren.

Tussen 1988 en 1991 was het team Momo Gebhardt Racing met een Porsche 962 C een vast bestanddeel van het Amerikaanse IMSA GTP-kampioenschap. In 1989 won het team de Kodak Trophy voor het meeste aantal gereden kilometers in de serie. Men viel in dat jaar geen enkele maal uit.

Fritz Gebhardt: “Het verheugt ons om haar in het team te hebben. Het vorige seizoen is voorbij en het nieuwe komt er voor het Gebhardt Motorsport LMP3 Team aan.” Om het familiebedrijf verder te ontwikkelen was het team van Gebhart ruim 20 jaar afwezig in de sport. “De pauze in de moderne autosport heeft ons laten zien dat we nu nog veel moeten leren maar de laatste wedstrijd op Hockenheim 2022 heeft ons laten zien dat we de juiste weg zijn ingeslagen. Afwachten wat er dit seizoen gaat gebeuren.”

2022 Comeback
Succesvolle comeback in de ADAC Prototype Cup in 2022.

Courtney Crone: “De nieuwe Ginetta zal voor mij een uitdaging zijn om de Europese circuits te leren.” Een uitdaging die Crone komend seizoen aangaat. Het team van Gebhardt is eveneens bij de Historische autosport betrokken en is tevens organisator van de Supercup met wedstrijden op Hockenheim en Assen dit jaar.

2023 Crone
Mooie Europese kans voor Courtney Crone.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet