Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Ford Fiesta Sprint Cup

Ford Fiesta Sprint Cup: Dit seizoen moet het gaan gebeuren voor Stefan Barewijk

podium spa

Stefan Barewijk kan niet wachten tot het nieuwe Ford Fiesta Sprint Cup seizoen half april op Circuit Zandvoort van start gaat. Ondanks zijn kampioenschap vorig seizoen in de divisie 2 voor rijders boven de 25 jaar heeft de 36 jarige inwoner van het Noord Brabantse Vlijmen de lat voor het komende seizoen nog een stuk hoger gelegd. “Mijn eerste jaar in 2021 zie ik als een kennismaking met de Cup. Mijn tweede jaar was een leerjaar, waarin ik wel Senior Kampioen ben geworden en 7e algemeen, maar nu in mijn derde jaar moet het echt gaan gebeuren. Mijn doelstelling is om te gaan knokken voor het algemene podium. Ik wil de strijd aangaan met de jonkies.”

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto’s: PR

kampioen


Succesvolle samenwerking
Voor het komende jaar wordt de succesvolle samenwerking tussen Stefan Barewijk, het Technova College en het team van Bas Koeten Racing voortgezet. Het Technova College, onderdeel van ROCA12, is een middelgrote MBO met ruim 5.500 studenten, waar 120 verschillende opleidingen gevolgd kunnen worden. De richting motorvoertuigentechniek leidt studenten op die, afhankelijk van hun eigen niveau, kunnen kiezen uit automonteur, 1e technicus en technisch specialist. “Fleur, die dit team al jarenlang begeleidt, blijft gelukkig met de nieuwe studenten bij het team betrokken. Zij kent de auto van A tot Z, en met de nieuwe motor van Race Winning Brands en het enthousiasme van de groep heb ik er enorm veel vertrouwen in,” aldus de enthousiaste rijder.

cockpit

Loftrompet
“Ik snap helemaal waarom veel jongens en meisjes uit de karting graag met de Fiesta op het circuit willen testen en eventueel hun doorstart willen maken in deze Cup. Ik vind de Fiesta een geweldige auto. Weliswaar met weinig vermogen, maar je kan er knetterhard mee door de bochten gaan met links en rechts naast je tegenstanders met gelijkwaardig materiaal. Een onwijs gave competitie waar je echt het racen leert.”

actie 2022

Focus
“Ik bereid mij voor dit seizoen nog beter voor. Ik moet meer de rust in mijn hoofd behouden en meer gefocust zijn wat er op de baan allemaal gebeurt. Ik heb veel geleerd van mijn crash op Spa-Francorchamps vorig jaar. Ik krijg steeds meer ervaring in wat niet en juist wel te doen. Het wordt ook meer een familie-uitje. Mijn zoontje Max van 1½ heeft nu de leeftijd om mee te gaan, samen met mijn vrouw en mijn achtjarige dochter Dani. We hebben een caravan gekocht die wij kunnen parkeren op de paddock. Ik kan me daarin tussen de sessies door beter ontspannen in een relaxte sfeer met mijn familie. Omdat we op het circuit blijven ben ik meer betrokken bij het team, kan ik de data beter doornemen om de auto en ook mijzelf sneller te maken.”

maxs

Sponsor
‘”Ik ben werkzaam bij MAX’S Mobility in Apeldoorn, een onderdeel van de Volvo Nieuwenhuijse groep. Veel van onze voorraad komt voort na inruil bij een van de Nieuwenhuijse vestigingen, waarbij mijn team zorgt voor een nieuwe beleving in het verkopen van auto’s en ik mag daarin de leiding geven. MAX’S komt groot op de zijkant van mijn Fiesta te staan, maar gezien het een nieuw bedrijf is, zijn de marketingbudgetten nog niet groot genoeg om mij volledig te sponsoren. Mede daarom ben ik nog hard op zoek naar nieuwe partners die ik mee mag nemen in mijn avontuur in de Fiesta Cup 2023, “besluit Barewijk zijn verhaal.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet