Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula E

Formule E: Meer tijd voor vastelaovend: Robin Frijns niet aan de start in Kaapstad

Robin Frijns, ABT CUPRA Formula E Team
Voorlopig zet Robin Frijns nog niet zijn helm op in de Formule E

Hij had het ongetwijfeld liever anders gezien, maar Robin Frijns heeft de gelegenheid om zich dezer dagen nog wat dieper in het feestgedruis van de Maastrichtse vastelaovend (voor “Hollanders”: carnaval) te storten, want zojuist werd bekend dat de Limburgse rijder volgende week nog niet zal deelnemen aan de Formule E-race in Kaapstad in Zuid-Afrika. De voorbereiding deze week in de simulator van het team Abt Cupra in het Zuid-Duitse Kempten verliep weliswaar goed, maar in overleg met zijn team heeft Frijns besloten om nog wat langer de tijd te nemen voor het herstel van zijn fracturen, opgelopen tijdens de seizoensstart in Mexico.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)

Foto: PR

“Ik wil zo snel mogelijk terugkeren in de raceauto en in de Formule E-paddock”, aldus Frijns. “Ik voelde me zeer prettig in de simulator, ik ondervond geen pijn en had er plezier in om met de jongens samen te werken. Niettemin hebben we gezamenlijk besloten om niet in Kaapstad te starten, zodat ik hard kan blijven trainen en mijn hand een paar weken meer te geven om volledig te herstellen.”

Na de race in Kaapstad, op zaterdag 25 februari (start om 16.03 uur lokale tijd, 15.03 uur Nederlandse tijd, live via Ziggo en Eurosport) is er een maand pauze tot aan de volgende Formule E-race, die op 25 maart in São Paulo verreden wordt.


Door het ontbreken van Frijns krijgt Kelvin van der Linde de gelegenheid om voor eigen publiek in Zuid-Afrika in de Formule E te racen. Eerder al verving Van der Linde Frijns tijdens de Formule E-races van Ad Diriyah en Hyderabad. “Ik dank Kelvin voor zijn flexibiliteit en wens hem het allerbeste voor zijn thuisrace”, aldus Frijns.

Opmerkelijk: er vinden volgend weekeinde twee internationale autosportevenementen in Zuid-Afrika plaats, want naast de Formule E-race in Kaapstad is er ook de 9-uursrace van de Intercontinental GT Challenge op het circuit van Kyalami. Daar komt Sheldon van der Linde, de jongere broer van Kelvin, in actie met een van de twee fabrieksondersteunde BMW M4’s van het BMW M Team WRT, die hij net als eerder deze maand in Bathurst deelt met de beide Belgen Dries Vanthoor en Charles Weerts.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet