Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Inter Europol Competition nu wel succesvol in Dubai, tweede GT-zege op rij Nicky Catsburg en teamgenoten

#43Inter Europol Competition / Oreca 07 - Gibson / Nolan Siegel USA / Christian Bogle USA / Charles Crews USA
Nu wel succes voor Inter Europol Competition in de Asian Le Mans Series

Na de voortijdige uitval vanwege een gebroken ophanging in slotfase van de race van gisteren was er nu wel succes voor Inter Europol Competition in de tweede wedstrijd van de Asian Le Mans Series op Dubai Autodrome. De Amerikanen Noan Siegel, Christian Bogle en Charles Crews wonnen met een voorsprong van 17,945 seconden op de nummer 3-DKR Engineering-Oreca van Salih Yoluc, Charlie Eastwood en Ayhancan Güven. De LMP3-zege ging naar de DKR Engineering-Duqueine van de Belg Tom Van Rompuy en de Duitser Valendino Catalano. In de GT-klasse behaalde het Duitse Walkenhorst Motorsport met de BMW M4 GT3, bestuurd door Nicky Catsburg, Chandler Hull en Thomas Merrill, voor de tweede dag op rij de overwinning.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)

Foto’s: Asian Le Mans Series

 

Ook ditmaal viel de beslissing in de strijd om de overwinning in de LMP2-klasse in het laatste halfuur, maar anders dan gisteren was het nu geen technisch defect, maar gewoon een inhaalmanoeuvre op de baan die het duel beslechtte. De slechts 18 jaar jonge Amerikaan Nolan Siegel, die een zeer sterke indruk achterliet tijdens de slotstint met de Oreca van Inter Europol Competition, passeerde Charlie Eastwood in de DKR-Oreca en kwam zo als leider in de wedstrijd de pits in voor de laatste stop. Tijdens die stops verloor Eastwood nog meer tijd, waardoor niets de overwinning voor Inter Europol Competition meer in de weg stond. Achter de als tweede geklasseerde DKR-Oreca van Salih Yoluc, Charlie Eastwood en Ayhancan Güven eindigde de Nielsen Racing-Oreca van Rodrigo Sales, Ben Hanley en Mathias Beche op de derde plaats.

#5DKR Engineering / Duqueine M30-D08 - Nissan / Tom Van Rompuy BEL / Valentino Catalano DEU
Het Luxemburgse team DKR won de LMP3-klasse

In de LMP3-klasse ging de overwinning naar Tom van Rompuy en Valentino Catalano in de Duqueine van DKR Engineering. Aan de finish had het team ruim twee seconden vorosprong op de nummer 8-Graff Racing-Ligier van Fabrice Rossello, Xavier Lloveras en François Heriau. De klassewinnaars van gisteren, MV2S Racing met Jerôme De Sadeleer, Viacheslav Gulak en Fabien Lavergne, warden ditmaal als derde geklasseerd.


230212 ALMS Race Walkenhorst
Tweede overwinning op rij voor Walkenhorst Motorsport in de GT3-klasse


Ondanks een 20 kg hoger gewicht als gevolg van een BoP-aanpassing was de Walkenhorst-BMW van Chandler Hull, Thomas Merrill en Nicky Catsburg ook vandaag weer oppermachtig in de GT3-klasse, wat voor het Duitse team resulteerde in de tweede overwinning op rij. De nummer 10-Getspeed-Mercedes van Raffaele Marciello, Fabian Schiller en Florian Scholze eindigde als tweede, voor de nummer 21-AF Corse-Ferrari van Stefano Constantinim Simon Mann en Miguel Molina.

De competitie in de Asian Le Mans Series, waarin voor de kampioenen in de respectievelijk klassen startplaatsen voor de 24 Uur van Le Mans te verdienen zijn, wordt komend weekeinde afgesloten met nog eens twee races van elk vier uur, maar dan op Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.

 

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet