Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Haas presenteert als eerste haar livery voor 2023

Haas2

Het Formule 1-team van Haas heeft haar kleurenschema voor de 2023-bolide onthuld. Het MoneyGram Haas F1 Team zoals het nu heet, heeft dit jaar gekozen voor opnieuw een bijzondere combinatie van kleuren.

Tekst: Redactie Autosport.nl
Foto: Haas

Het Formule 1-team van Haas zal met haar ervaren coureurs Nico Hulkenberg en Kevin Magnussen aan de start van het 2023-seizoen gaan verschijnen. De Amerikaanse renstal heeft dit jaar gekozen voor een ervaren line-up; de rijdersselectie vormt een groot contrast met die van twee jaar geleden waar het team juist voor een omgekeerde filosofie: toen werd Romain Grosjean en comeback-kid Kevin Magnussen de deur gewezen om plaats te maken voor toenmalige F1-rookies Mick Schumacher en Nikita Mazepin.

Met een nieuw Formule 1-seizoen al snel dichterbij heeft de Amerikaanse renstal Haas als eerste haar kleurenschema voor de VF-23 bolide gepresenteerd. Het heeft hiermee opnieuw gekozen voor (ongeveer) dezelfde soort kleurencombinatie als voorgaan jaren, 2019 uitgezonderd.

Ditmaal domineert een zwarte lak de auto, waarbij de witte en rode verf de details toevoegen. De nieuwe hoofdsponsor voor 2023, internationaal transactieplatform MoneyGram, is op meerdere plekken op de Haas-bolide te vinden. Zowel op de voorvleugel, neus en motorkap zijn de grote letters van de nieuwe hoofd- en titelsponsor te vinden.

Eigenaar van het team Gene Haas laat weten 'zeer blij' te zijn om MoneyGram vanaf het 2023-seizoen als titelsponsor te verwelkomen. "Het is spannend om onze eerste kleurschema samen met MoneyGram onthuld te zien worden", luidt het in een officiële statement. "We gaan het nieuwe seizoen met een goed gevoel van vorig seizoen in het hoofd, waarbij we sterke teamperformances hebben ervaren en weer punten hebben weten te scoren. Het doel voor 2023 is om dat op een nog meer consistentere basis te gaan doen. Met kevin Magnussen en Nico Hulkenberg hebben we een ervaren rijdersduo die meer dan capabel zijn om de punten op de zondag voor ons binnen te halen."

Haas1
Haas3

Haas4


 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet