Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Wayne Taylor Racing en Andretti Autosport slaan handen ineen voor IMSA GTP-programma

221228 WTR Andretti
Twee grote namen in de Amerikaanse autosport slaan de handen ineen

Wayne Taylor Racing en Andretti Autosport slaan in de GTP-klasse van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship de handen ineen. Onder de vlag van het nieuwe gezamenlijke team van Wayne Taylor en Michael Andretti komt de nummer 10-Konica Minolta-Acura van Ricky Taylor en Filipe Albuquerque in actie. Ook staat deelname met een Acura NSX in de GTD-klase op het programma, alsmede een campagne in de Noord-Amerikaanse Lamborghini Super Trofeo.

Tekst: René de Boer (Twiter: @renedeboer)
Foto: PR

Het is de bedoeling dat volgend jaar de bestaande structuur van Wayne Taylor Racing nog gehandhaafd blijft, maar dat daarna het IMSA-team verhuist naar het recent aangekondigde nieuwe complex van Andretti Autosport in Fishers in de staat Indiana, dat in 2025 klaar moet zijn. Wayne Taylor Racing heeft momenteel zijn hoofdkwartier in Brownsburg, eveneens in Indiana.

Voor Andretti Autosport betekent de samenwerking met Wayne Taylor Racing de terugkeer in de lange-afstandsracerij, waarin het in het eerste decennium van deze eeuw met een Acura LMP2 onder de naam Andretti Green actief was in de toenmalige American Le Mans Series. Het hoogtepunt destijds was de algehele overwinning voor James Rossiter en Franck Montagny in de ALMS-race van Detroit in 2008. Later dat jaar won Montagny samen met Tony Kanaan nog een keer de klasse tijdens de finale op Laguna Seca, maar toen wel achter de beide fabrieks-Audi's uit de LMP1-klasse. Christijan Albers werd toen samen met Emanuele Pirro voor Audi tweede.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet