Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Compact Cars

Compact Cars: Eindelijk weer zege voor John van der Voort

winnaar-vuist

John van der Voort, in 1997 kampioen in de klasse Compact Cars, heeft de laatste race van het seizoen van de klasse gewonnen. Toon van de Haterd won de tien ronden durende 'sprintrace' welke op zaterdag verreden werd. Henk Tappel won, zoals verwacht, de titel.

Tekst: Roy van der Laan
Foto's: Gerrie Hoekstra

De Assense Suzuki-dealer Henk Tappel begon het laatste race-weekeinde van de Compact Cars met een voorsprong van 40 punten op Bert Bongers. Omdat er tijdens de twee races, verreden in het kader van de ADAC Noordzee Cup op het Circuit Park Zandvoort, maximaal 44 punten behaald konden worden was Tappel dus eigenlijk al kampioen.

scheer-grind-tarzan
Ep van der Scheer parkeerde zijn Polo in het grind van de Tarzanbocht.


Inhaalrace
Tijdens de tien ronden korte sprintrace op zaterdag leek het kampioenschap van Tappel toch heel even op losse schroeven te staan. Na de start verremde de overgebleven titelkandidaat Bert Bongers zich met zijn Citroën AX GTi voor de Tarzanbocht, waarbij hij de Suzuki Swift GTi van Tappel raakte. De Swift kwam vervolgens in contact met de Swift van Hans de Groot. Bongers zag zijn actie beloond met een diskwalificatie; omdat de uitslag van de race op zaterdag de startopstelling van de race van zondag bepaalde betekende dat starten vanaf de laatste rij.

tappel-verhage

Henk Tappel reed een fraaie inhaalrace en vocht zich vanuit het achterveld terug naar de tweede plaats. Hiermee was het kampioenschap definitief beslist. De winst in de race was voor Toon van de Haterd (Suzuki Swift GTi).


botsing-1

botsing-2  
botsing-3 Wel erg veel close racing tijdens op Circuit Park Zandvoort.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet