Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ESports

Esports: Apex Racing zet dominantie in het IMSA Global Championship voort

In het IMSA Esports Global Championship kun je niet om de beide 911 GT3 R Porsches van het Apex Racing Team heen. In de voorlaatste ronde van het vier wedstrijden tellende kampioenschap behaalde het team een dubbele zege. Echter ditmaal in omgedraaide volgorde. Yohann Harth en Jamie Fluke zegevierden ditmaal voor hun teamgenoten Alejandro Sanchez en Kevin Ellis Jr.

2022 Start

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VCO

Apex Racing Team zet dominantie in IMSA Global Championship voort
Alejando Sanchez en Kevins Ellis Jr. wonnen de beide openingswedstrijden. Ditmaal zegevierden hun teamgenoten Yohann Harth en Jamie Fluke voor de eerste maal. In de GTD-klasse zag het er gedurende lange tijd naar uit dat Sanchez en Ellis opnieuw niet te stoppen waren. Helaas werd de #98 Porsche bij een inhaalmanoeuvre in de muur gedrukt. Daarbij werd de auto zodanig beschadigd dat Harth zich niet kon verdedigen een tweede plek genoegen moest nemen. De derde plek ging ditmaal aan het team van Williams AMG Team Williams Esports. Bij de Toerwagens behaalden Kieran Harisson en Corentin Guinez hun tweede seizoensoverwinning.

Bij de Toerwagens leverden SimRC en het Apex Racing Team een prachtig duel. Na de pitstops werd het duidelijk dat het SimRC de betere troef in handen had. Hier ging de derde plek naar Puresims Esports.

2022 Apex Porsche 1

Commentaren
Yohann Harth (Apex Racing Team Overall winnaar): " Van het incident met Alejandro heb ik niets meegekregen. Pas toen Jamie mij passeerde vertelde hij het. Daarna ging het erbij mij alleen maar om de voorsprong te behouden en op de banden te letten. Het dubbelen van langzamere deelnemers blijft altijd tricky maar ik beschikte over een goed ritme."

Jamie Fluke (Apex Racing Team Overall winnaar): "Gedurende het dubbelen heb ik bij mij stint nogal wat tijd verloren. Telkens wist ik op Phil Denes een gat te slaan. Maar direct bij het direct bij het dubbelen van langzamere deelnemers bevond hij zich weer achter mij. In tegenstelling tot Yohann ontbreekt het bij mij in deze situaties toch weer een beetje aan ervaring."

2022 Touring Cars 2


Kieran Harrison (Sim RC Overall winnaar toerwagens): " Mijn laatste stint was wel het gemakkelijkste gedeelte want op dat moment beschikten we over een comfortabele voorsprong. Maar we waren er niet zo zeker van of onze strategie wel beloond zou worden. Dit beeld was gedurende lange tijd niet duidelijk. Maar het was des te beter om na mijn Pauze met een overwinning terug te komen."

Corentin Guinez (Sim RC Overall winnaar toerwagens): " Vandaag hebben we in de titelstrijd vele behaald en hebben onszelf in de finale in een gunstige positie gebracht. Als we geen fouten maken moet het gewoon lukken. De sleutel voor het succes ligt bij de laatste wedstrijd op Daytona gewoon op het brandstofmanagement."

2022 Touring Cars
Op 20 November a.s. wordt de finale op de virtuele Daytona International Speedway verreden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet