Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Fernando Alonso verlengt F1-carrière bij Aston Martin

alonso-redbullring

De oude Spanjaard is nog lang niet klaar met Formule 1: kort na het nieuws dat de 35-jarige Sebastian Vettel afscheid neemt, is bekend geworden dat niemand minder dan Fernando Alonso diens plaats inneemt bij Aston Martin. Alonso heeft een meerjarig contract getekend, wat betekent dat hij nog minstens tot zijn 43e levensjaar actief zal blijven op het hoogste niveau.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Alpine F1 Team

Alonso was voor Aston Martin de enige 'grote naam' die nog op de markt was en in die zin een logische vervanger voor de vertrekkende Vettel. Toch werd zijn naam de afgelopen dagen nauwelijks genoemd als kanshebber voor de vrijgevallen plek bij het team uit Silverstone.
  alonso-hungaroring2

De verwachting was immers alom dat Alonso bij Alpine zou blijven, zodat er voor de huidige reservecoureur Oscar Piastri een 'functie elders' moest worden gezocht. Omdat het niet vanzelf sprak dat die plek de vacature bij Aston Martin zou zijn, kwamen er allerlei andere opties voorbij, zoals Williams, Haas en zelfs McLaren. Daardoor zouden er mogelijkheden vrijkomen om te 'schuiven' met bijvoorbeeld Mick Schumacher dan wel Daniel Ricciardo. Dat zou weer ruimte creëren voor bijvoorbeeld Nyck de Vries.
  alonso-paulricard

Het huidige scenario is een stuk simpeler: een tweevoudig wereldkampioen vervangt een viervoudig wereldkampioen, het supertalent Piastri neemt ongetwijfeld de vrijgevallen plek in naast Ocon, die zichzelf inmiddels voldoende heeft bewezen. De beslissing van Alonso maakt waarschijnlijk ook meteen een einde aan de stoelendans voor het seizoen 2023, want Haas en Williams hebben nu weinig reden om iets aan hun bezetting te veranderen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet