Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT4 America: Filgueiras en McAleer pakken dubbelzege, spanning in Pro-Am op Watkins Glen

220723 Start
Silver Cup-kampioenschapsleiders Filgueiras en McAleer koplopers in een veld van 34 GT4-auto's

De Pirelli GT4 America stond afgelopen weekend weer in het voorprogramma van de Fanatec GT World Challenge America powered by AWS op het nabij de Finger Lakes-gelegen Watkins Glen International. Eric Filgueiras en Stevan McAleer (RS1) waren zoals gewoonlijk dominant in de Silver Cup met hun Porsche. In de Pro-Am-klasse werd volop gevochten en daar kwamen Ian James & Gray Newell (Heart of Racing Team) en John Capestro-Dubets & Tom Capizzi (Auto Technic Racing) als besten uit.

Tekst: Vincent Bruins (Twitter: @VincentJBruins)
Foto's: PR

Filgueiras en McAleer wonnen de zaterdagsrace vanaf pole positie. Gavin Sanders en Michai Stephens (Conquest Racing/JMF Motorsports) kwamen als tweede over de streep voor Kevin Conway en John Geesbreght (Smooge Racing) die het podium in de Silver Cup afmaakten. Capestro-Dubets streed met Billy Johnson (ARG/Rotek Racing) om de zege in de Pro-Am-klasse. De BMW en Ford Mustang raakten elkaar en liepen allebei schade en een lekke band op. James en Newell kregen de leiding in handen en gaven die niet meer op en pakten de overwinning voor Adam Adelson & Elliott Skeer (Premier Racing) en Andy Lee & Elias Sabo (Flying Lizard Motorsports). James Clay en Charlie Postins (BimmerWorld) werden in de algemene top tien geklasseerd als winnaars in de Am-klasse voor Anthony Geraci & Jaden Lander (KRUGSPEED) en Alex Filsinger & Rob Walker (Auto Technic Racing).

220723 CapestroDubetsCapizzi
De overwinning in Race 2 brengt Capestro-Dubets en Capizzi op slechts tien punten van Hart en Noble en zes punten van Adelson en Skeer in Pro-Am

UITSLAG RACE 1

Filgueiras en McAleer wonnen ook de zondagsrace, maar ditmaal moesten ze als zesde de race aanvangen. Het was Aaron Telitz (Smooge Racing) die het snelst was in de kwalificatie. Hij leidde de openingsfase, maar de Toyota-coureur verloor middenin zijn stint een volledig wiel en viel uit. Achterin het veld veroorzaakte Matt Guiver (Zelus Motorsports) een crash waarbij ook de Porsches van Juan Martinez (RS1) en Travis Washay (Indian Summer Racing) flinke schade opliepen. De top drie in de Pro-Am-klasse kwamen achter de Silver Cup-winnaars over de streep. Capestro-Dubets en Capizzi wonnen Pro-Am voor Johnson & Edgar Lau en Lee & Sabo. Lau versloeg Sabo met een voorsprong van slechts 0,033 seconde na een goede exit uit de laatste bocht. Clay & Postins, Geraci & Lander en Filsinger & Walker stonden wederom op het podium in de Am-klasse.

220724 ClayPostins
Clay en Postins breidden hun leiding uit in het Am-kampioenschap en liggen nu 68 punten voor op Alain Stad

UITSLAG RACE 2

De Pirelli GT4 America keert volgende maand terug met wederom twee sprintraces van ieder een uur op Road America op 20 en 21 augustus.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet