Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Verstappen en Spyker flirten met elkaar

Het lijkt er op dat Jos Verstappen na drie jaar afwezigheid weer in de picture van de Formule 1 komt. Verstappens sponsor Michel Perridon van Trust heeft met Spyker-baas Michiel Mol contact gezocht over een mogelijke samenwerking. Het idee is onder meer om Jos ‘the Boss’ tijdens de vrijdagtraining van de Grand Prix van Spa-Francorchamps (14 september) te laten rijden in de oranje F1-bolide.

Tekst: Marc Kok

Perridon is zowel financieel ondersteuner van Verstappen als Spyker. De grote man achter Trust heeft zijn coureur nu richting Mol naar voren geschoven.

‘Geweldig’
Michiel Mol werd vanmiddag door Allard Kalff, pitreporter van RTL GP-televisie, geconfronteerd met het verhaal over Jos Verstappen en Spyker: "Het idee bevalt me wel. Met name voor Spa, dat is toch ons Nederlandse feestje. Als we Jos daar een keer kunnen laten rijden, ik zou het geweldig vinden’’, reageerde Mol.

Driedaagse test in juli
In juli is er een driedaagse Formule 1-test in Spa. De teams mogen dan iedereen laten rijden. Spyker heeft dan geen enkele beperking om Verstappen buiten de wagen te houden. Tijdens de vrijdag van een officiële GP ligt dat anders. Dan mogen de teams slechts één testcoureur inzetten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet