Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
ESports

Esports: Debuutzege voor GTWR Esports in ERL Summer Cup op het ACC Platform

De derde wedstrijd van de ERL Summer Cup, welke door de Virtual Competition Organisation wordt georganiseerd, leverde een avond vol verrassingen op. Ten eerste vielen de topfavorieten Team Redline en Unicorns of Love op het Assetto Corse Competizione platform voortijdig uit. Het GTWR Team versloeg in de finale het Apex Racing Team. Na hun overwinning in R2 op het iRacing platform behaalde Apex Racing de eerste plek voor de komende ERL Summer Cup door opnieuw de finale te bereiken. Op 10 augustus a.s. strijden de beste teams van de Summer Cup tegen elkaar op het rFactor-2 platform.

2022 Start R3 Kyalami

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VCO

Debuutzege voor GTWR Esports in ERL Summer Cup op het ACC Platform
In de derde ronde ging het er met virtuele Porsche 992 Cup op het virtuele circuit van Kyalami keihard aan toe. Terwijl de latere winnaar Niklas Houben, Luke Whitehead en Andrea Capoccia overtuigend aan de leiding reden vielen de teams van Redline en Unicorns of Love na incidenten in de halve finale en de sprintwedstrijden uit. Team Redline had tot nu toe telkens de finale weten te bereiken. Het Apex Racing Team wist dankzij een spectaculaire inhaalmanoeuvre van Jamie Fluke in de halve Finale voor de tweede maal de finale dit seizoen te bereiken. Tegen het team van GTWR Esports waren zij echter kansloos. Wel verzamelden zij genoegen punten om de leiding in de tussenstand van het kampioenschap te nemen.

2022 Chaos

Niklas Houben (GTWR Esports):" Perfect teamwork heeft ons vandaag de overwinning opgeleverd. Wij waren misschien niet de snelsten maar wel constant en hebben uitstekend samengewerkt. Qua topsnelheid waren de Unicorns of Love het beste. Hun uitvallen evenals dat van Team Redline was verrassend."

Tussenstand
1. Apex Racing Team7. Unicorns of Love
2. BS+COMPETITION 8. cowana Gaming
3. Team Redline 9. Patrick Long eSports
4. Williams Esports 10. TRITON Racing
5. R8G Esports 11. Team Fordzilla
6. Burst Esport 12. Carbon Simsport

Lukas Whitehead (GTWR Esports): " Met dit formaat hangt van de korte wedstrijden veel af. Zeker of je het hoofd wel of niet koel kunt houden. En dit gebeurt bij veel mensen. Dit ERL-event had een nieuw niveau van hardheid maar ik heb er veel van geleerd en het was buitengewoon leuk. Een overwinning op een avond als deze smaakt bijzonder zoet."

2022 Crash


Andreas Capoccia (GTW Esports): " In de finale wist ik dat mijn beide teamcollega's in de wedstrijden een tikje sneller waren dan mij. Bovendien wilde ik als teammanager ook de verantwoording voor het riskante gedeelte op mij nemen om de andere rijders van Apex Racing een beetje af te remmen en achter mij te houden. Ik ben dolblij met de ongelofelijke prestatie van het gehele team."

2022 Uitslag

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet