Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

Technische problemen in kwalificatie maken Richard Verschoor kansloos in Monaco

untitled-1573

Nog voor er een meter was geracet wist TeamNL-talent Richard Verschoor dat een goed resultaat er in de vijfde ronde van het FIA Formule 2 kampioenschap op Monaco niet in zat. Door technische problemen tijdens de kwalificatie kon Verschoor geen representatieve tijd rijden en moest hij genoegen nemen met de laatste startpositie in beide races. Op het smalle stratencircuit van het prinsdom is inhalen vrijwel onmogelijk, toch lukte het de Trident-coureur om in de eerste race van de 22e startpositie op te klimmen naar de dertiende plek. In de tweede race werd Verschoor zelfs twaalfde en hij onderstreepte zijn snelheid door de snelste rondetijd te rijden.


Tekst: aangeleverd bericht
Fotografie: Dutch Photo Agency

MNC GP SR-9265


Meer dan op elk ander circuit is op Monaco de startpositie van doorslaggevend belang. Er zijn in de smalle straten bijna geen mogelijkheden om in te halen en de vangrails langs de 3,337 km lange baan zijn onverbiddelijk. Zelfs het kleinste foutje is vrijwel altijd einde race. Een goede kwalificatie is derhalve de sleutel tot succes en juist op dat moment liet de techniek het 21-jarige TeamNL-talent in de steek. Elektronische problemen direct in de beginfase zorgden ervoor dat Verschoor geen snelheid in de auto kreeg en hij maar enkele ronden kon rijden. Zijn team deed wat ze konden om de problemen te verhelpen en net voor het einde van de kwalificatie ging de Trident-bolide de baan op om een ultieme poging te doen een goede tijd te rijden. Precies op dat moment ontstond er echter een code rood door een flinke crash van Jake Hughes en daarmee was zijn laatste kans op een goede uitgangspositie verkeken.

MNC GP SR-8754

Na een goede start van het seizoen in het Midden-Oosten heeft Richard Verschoor het geluk in de Europese races duidelijk niet aan zijn zijde. Het was voor de Trident-coureur dan ook niet makkelijk om in de eerste race achteraan het veld te starten, wetende dat zijn eigen snelheid goed genoeg is om in de voorhoede mee te strijden, maar de techniek hem belet dit te laten zien. Evengoed ging hij gemotiveerd van start om te kijken of hij toch punten kon scoren.

MNC GP DL-0091

In de sprintrace over 30 ronden op zaterdag liet het zeer geconcentreerde TeamNL-talent zien dat hij een racer pur sang is. Tegen de regels van Monaco in wist hij ronde na ronde naar voren te komen. Vanaf de 22e startpositie passeerde Verschoor diverse rijders en omdat ook enkele concurrenten foutjes maakten kwam een positie in de punten langzaam maar zeker in beeld. De race was echter net te kort om de tiende positie te bereiken, Verschoor moest zich tevreden stellen met een dertiende positie en de wetenschap dat zijn snelheid goed was en hij foutloos gereden had.

MNC GP DL-4596

In de featurerace over 42 ronden op zondagochtend moest de Nederlander weer van voor af aan beginnen. Zijn start en eerste ronde waren prima en bij de eerste doorkomst lag hij al 18e. Net als in de sprintrace tartte hij de wetten van het Monegaske stratencircuit door posities te winnen en in de vijfde raceronde zette hij zelfs de snelste rondetijd op de klok. In ronde twaalf maakte hij zijn verplichte pitstop en door twee safetycarsituaties vlak na elkaar stokte zijn opmars even.

MNC GP DL-9066

Na de herstarts bleef de TeamNL-coureur zeer scherp en hij maakte opnieuw een mooie opmars door het veld. Waar diverse rijders fouten maakten en posities verloren reed Verschoor ook deze race foutloos, waardoor hij wist op te klimmen naar de twaalfde positie. De Trident-piloot bevestigde zijn goede vorm door in de 35e ronde de snelste rondetijd te verbeteren naar 1.22.862. Omdat hij buiten de top tien finishte leverde die prestatie hem helaas geen punt op.

MNC GP DL-1410

In de tussenstand van het FIA Formula 2 kampioenschap staat Verschoor na vijf van de veertien ronden nu tiende. De volgende ronde van het FIA Formule 2 kampioenschap is over twee weken op het stratencircuit van Baku in Azerbaijan.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet