Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

Richard Verschoor buiten de punten bij FIA Formule 2 in Barcelona

RVerschoor Barcelona.01

Richard Verschoor heeft een uiterst frustrerende vierde ronde van het FIA Formule 2 kampioenschap achter de rug. Op het circuit van Barcelona kreeg het 21-jarige TeamNL-talent geen snelheid in zijn Trident-bolide waardoor na een mislukte kwalificatie de uitgangspositie voor de twee races alles behalve rooskleurig was. In de eerste race wist de Nederlander nog op te rukken naar plek elf, maar in de tweede wedstrijd kwam Verschoor niet verder dan plek achttien. "De snelheid is er opeens niet meer, en het vervelende is dat we niet weten waarom", aldus een zwaar teleurgestelde Verschoor.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: Dutch Photo Agency

Na zijn overwinning en een tweede plaats bij de openingsronden van het seizoen, wilde Richard Verschoor op het Circuit de Barcelona-Catalunya de draad weer oppakken met een goed resultaat, nadat ronde drie in Imola geen punten voor het 21-jarige TeamNL-talent had opgeleverd. De kwalificatie werd echter voor Verschoor een grote teleurstelling. Na zijn eerste run bezette de Trident-piloot de veertiende positie. In zijn tweede run leek Verschoor na twee sectoren op weg naar een tijdsverbetering, maar een mindere derde sector zorgde ervoor dat er geen goede tijd uit de bus rolde waardoor de Nederlander terugzakte naar de twintigste positie. Daarmee was meteen duidelijk dat het op het circuit waar inhalen lastig is, twee loodzware wedstrijden gingen worden.

RVerschoor Barcelona.06

In de eerste wedstrijd toonde Verschoor meteen weer zijn strijdlust en pakte met een uitstekende start en een voortreffelijke eerste ronde vanaf startplek 19 zes plaatsen en kwam daarmee na één ronde als 13de door. Een safetycar-situatie leverde vervolgens nog een plekje winst op voor de Trident-piloot, die in deel twee van de race ook moest gaan verdedigen tegen een aandringende Dennis Hauger. Verschoor wist de snelle Noor vakkundig achter zich te houden, kon zelfs nog een plekje winst boeken en passeerde zo als elfde de finish. Met acht posities winst ten opzichte van zijn startpositie was de Nederlander de rijder die in de sprintrace de meeste progressie had weten te boeken.

RVerschoor Barcelona.02

In de feature race, waar met een verplichte bandenstop en een eventueel gunstig vallende safetycar-situatie wellicht meer mogelijk was, kende Verschoor opnieuw een goed begin. Gestart op de zachte, snellere, rode banden pakte de Trident-piloot in de eerste ronde meteen vier posities om in ronde drie als 14de door te komen. Omdat de rijders op de zachte banden al vroeg naar binnen moesten, schoof Verschoor door naar plek elf. Toen de Nederlander in ronde negen echter zelf voor zijn bandenwissel richting de pits moest, viel hij weer terug naar plek achttien. Na alle pitstops lag Verschoor op plek 17 toen hij voor de tweede keer de pits opzocht om weer over te schakelen naar de zachte banden. Teruggevallen naar plek twintig zette Verschoor op het zachtere rubber in de laatste zeven ronden nog een aantal snelle tijden op de klokken, wist nog twee tegenstanders te achterhalen en finishte zo op plek 18, bepaald niet de positie waarop het TeamNL-talent gehoopt had.

RVerschoor Barcelona.05

"We zijn opeens gewoon te langzaam. De snelheid die er in het begin van het seizoen wel was, is verdwenen. En het ergste is, dat we niet weten waar het door komt", aldus een zwaar teleurgestelde Verschoor. "Na de kwalificatie hebben we alles nagelopen, maar we kunnen niet vinden wat er mis is. Race één gaf door de uitvallers nog een vertekend beeld, maar ook toen was de snelheid er niet, en in race twee was het niet anders. Toen de banden versleten waren hebben we gezien de positie waarop we lagen nog maar een stop gemaakt. Het team gaat nu de hele auto weer uit elkaar halen om te zien wat er mis kan zijn. Ergens zit iets niet goed, want de snelheid kan niet zomaar weg zijn", blikte Verschoor op een voor hem frustrerend weekend terug. Veel tijd is er echter niet want komend weekend staat op het stratencircuit van Monaco alweer de volgende ronde van het FIA Formule 2 kampioenschap op het programma.

RVerschoor Barcelona.04

In de tussenstand van het kampioenschap staat Verschoor door zijn goede scores in de eerste twee ronden toch nog op een zevende plaats.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet