Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Grand Prix van Europa per 2008 in Valencia

Valencia heeft een contract gesloten om vanaf 2008 een Formule 1-race te organiseren. Deze Grand Prix van Europa, na Barcelona de tweede race in Spanje, zal niet op het befaamde circuit Ricardo Tormo worden verreden maar op een stratencircuit aan de haven van de Spaanse stad.

Tekst: Daan Jeuken

De deal voor zeven jaar werd vandaag beklonken door Bernie Ecclestone, Valencia’s regiopresident Francisco Camps en burgemeester Rita Barbera. De deal is echter onder voorbehoud dat Camps volgende maand wordt herkozen.

De tweede race in Spanje zal de Grand Prix van Europa gaan heten. Deze naam was voorheen voorbehouden aan de Nürburgring, de tweede race in Duitsland. Nu onze oosterburen echter één race zijn verloren, die op de Hockenheimring, heeft Valencia deze naam overgenomen. Dat nu Spanje met twee races gaat strijken is moeilijk te matchen met het huidige beleid van Bernie Ecclestone, die meer races wil op meer exotische oorden. Eens te meer lijkt hier echter weer de stelling “geld is macht” op te gaan.

Het is overigens niet de eerste keer dat er een Formule 1-auto door de straten van Valencia zal rijden. Eerder dit jaar presenteerde McLaren zijn nieuwe auto in Valencia, waarbij de zilveren bolide ook het straatasfalt werd opgestuurd. De F1 maakt in de wintermaanden ook veel gebruik van het circuit Ricardo Tormo.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet