Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Raceway Venray

Wie wordt Nederlands “NASCAR” kampioenschap 2022?

Foto 1

Tweede paasdag is de traditionele opening van het oval racing seizoen op de snelste oval van Europa, Raceway Venray. Niet alleen het Nederlands kampioenschap V8 Oval Series gaat van start, maar ook de spectaculaire Stockcar F1 en F2, National Hotrod, Hotrod 2 liter en tenslotte de opstapklasse Stockcar F2 junioren. Kortom het belooft weer een mooie autosportdag te worden op het prachtige complex in het Limburgse Venray.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

Vorig jaar bleef het tot de laatste race spannend wie zich Nederlands "NASCAR" kampioen 2021 mocht noemen. Want de V8 Oval Series blijft het best te vergelijken met de Amerikaanse NASCAR serie die garant staat voor close racing en spektakel. Uiteindelijk was het Ralph Verberkt die er met het Nederlands kampioenschap vandoor ging. Of hij ook dit jaar met de grootste beker naar huis gaat, zullen we moeten afwachten.


Foto 2.Ralph Verberkt


Eén ding is zeker, de concurrentie heeft niet stilgezeten. Zo zagen we Frank Wouters vorig jaar zijn comeback maken en hij bewees opnieuw zijn talent door direct voor de overwinning mee te strijden. En natuurlijk zijn ook Jeroen van Eerd, Barry Maessen en Jos Kuypers weer van de partij. Laatstgenoemde heeft afgelopen winter zijn auto volledig opnieuw opgebouwd en staat nu klaar om zijn monteurs te belonen voor het harde werk. Maar ook het Bachor Racing Team heeft veel energie gestoken in hun twee auto's om deze perfect klaar te stomen voor een nieuw seizoen. Eén daarvan wordt bestuurd door de jonge getalenteerde Philipp Bachor. Wie er in de Chevrolet met nummer 22 mag stappen, is op dit moment nog niet bevestigd. Het team voert nog gesprekken met verschillende coureurs. Wie we niet mogen vergeten zijn de twee snelste broers uit België; Jentsen en Darragh Adriaenssens, ook zij zijn weer van de partij met hun ASCAR's die onderhouden worden door hun vader, een echt Belgisch familieteam dus. In 2020 werd Jentsen Nederlands kampioen, dus wellicht kan hij opnieuw meestrijden voor het eremetaal in 2022. Terug van weggeweest is de snelste vrouwelijke oval racing coureur van Europa, Milou Mets. Zij zal dit jaar het volledige kampioenschap rijden met haar vertrouwde startnummer 71. Hoe zij en alle andere coureurs het gaan doen, zie je 2e paasdag op Raceway Venray!


480-Foto 3

Wat het V8 Oval Series kampioenschap uniek maakt, is dat de pitboxen voor iedereen toegankelijk zijn. Iedereen kan dus de auto's van dichtbij bekijken en zelfs een praatje maken met de coureurs. Sterker nog, mocht je zelf achter het stuur willen kruipen van zo'n bulderende V8, dan kan dat! Sinds dit jaar heeft de organisatie een opleidingsprogramma opgesteld om ervaren of minder ervaren coureurs kennis te laten maken met het oval racen. Gedurende dit programma word je stap voor stap voorbereid om eventueel zelf aan de start te staan van het Nederlands kampioenschap. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Stuur dan nu een e-mail naar: Lets-race@outlook.com of info@racewayvenray.com en wie weet sta jij binnenkort aan de start!


Foto 4

Gelukkig zijn alle beperkingen en maatregelen omtrent het publiek verdwenen en dat betekent dat we weer volle tribunes kunnen zien en de sfeer van het pure racen kunnen ervaren. Het startschot van de eerste race zal 18 april rond 11:50 uur klinken. Tickets zijn te koop aan de kassa (waar je zowel contant als met pin kunt betalen) voor slechts € 20,- p.p. incl. tribuneplaats. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. Adres Raceway Venray: Peelweg 47, 5813AD Ysselsteyn (Limburg).

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet