Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

Alpine-junior Collet gaat met MP Motorsport tweede jaar FIA Formule 3 in

05. Collet Credits Dutch Photo Agency

Caio Collet heeft voor een jaar bijgetekend bij MP Motorsport en gaat voor het Nederlandse team opnieuw van start in het FIA Formule 3-kampioenschap. Als lid van Alpine Academy begint de 19-jarige coureur uit São Paulo aan zijn tweede seizoen in de opstapklasse van de Formule 1.

Tekst en foto's: PR

04. Collet Credits Dutch Photo Agency


De beslissing van Collet om zijn carrière voort te zetten bij het team uit Westmaas volgt na een veelbelovend debuutseizoen in de FIA F3. In zijn allereerste race op Barcelona eindigde de Braziliaan al op het podium. Met nog een podiumplaats op Paul Ricard en een reeks hoge puntenscores legde hij vervolgens beslag op de negende plaats in het eindklassement en de tweede plaats in het rookie-klassement. In zijn tweede jaar wordt de Alpine-junior teamgenoot van Alexander Smolyar en een nog aan te kondigen derde coureur.

02. Collet Credits Dutch Photo Agency

"Ik ben blij dat ik met MP Motorsport mag doorgaan in de FIA F3 en daarbij de steun blijf ontvangen van de Alpine Academy", aldus Collet. "We kwamen sterk voor de dag in 2021 – en dat terwijl we zware tegenstand ondervonden van ervaren coureurs in een extreem competitief kampioenschap. Met de kennis die ik in mijn eerste seizoen heb opgedaan, moet het mijn doel zijn om de resultaten van vorig jaar flink te overtreffen. Ik kijk weer uit naar de bijzondere sfeer op de Grand Prix-weekends en verheug me erop om weer te mogen rijden voor de ogen van de F1-teams."

03. Collet Credits Dutch Photo Agency

"Dat Caio nog een jaar bij ons blijft, is grote winst voor ons", aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. "Vorig jaar lieten we met drie rookies – onder wie Caio – zien dat we ons kunnen meten met de toppers in het kampioenschap. We pakten een hele bak punten en zijn daarmee als vierde geëindigd in het teamkampioenschap. Nu hebben we een sterk pakket voor 2022, want we kunnen voortbouwen op Caio's talent en zetten daar nu de ervaring van Alex naast. Ik kan niet wachten om met beiden vol in de aanval te gaan."

01. Collet Credits Dutch Photo Agency

Collet werd in 2015 derde in het wereldkampioenschap voor KF-junioren en zesde in het Europees kampioenschap van 2016 voor OK-junioren, voordat hij in 2018 in zijn eerste jaar in de autosport meteen de Franse F4-titel opeiste. De Braziliaan maakte in 2019 de overstap naar de Eurocup Formule Renault, om daarin als vijfde te eindigen. Hij maakte dat jaar ook zijn debuut in de Renault Sport Academy, die daarna werd opgevolgd door het Alpine-juniorprogramma. In 2020 werd Collet tweede in de Eurocup, voordat hij met MP Motorsport aan zijn debuutseizoen in de FIA F3 begon.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet