Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 2

Drugovich keert terug bij MP Motorsport voor FIA Formule 2 in 2022

01 Drugovich Credits Dutch Photo Agency

Felipe Drugovich keert voor het FIA Formule 2-seizoen van 2022 terug bij MP Motorsport, na een succesvol F2-debuutseizoen met het Nederlandse team in 2020. Drugovich wordt de teamgenoot van de Fransman Clément Novalak, die ook al in de laatste twee raceweekenden van 2021 voor het F2-team van MP uitkwam.


Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

05 Drugovich Credits Dutch Photo Agency


De 21-jarige Braziliaan voegt zich opnieuw bij het Nederlandse team met het doel om de samenwerking voort te zetten die in 2020 leidde tot een uiterst succesvol debuutjaar in de klasse, met drie overwinningen, vier podiumplaatsen en een pole position.

03 Drugovich Credits Dutch Photo Agency

"Ik ben heel blij dat ik in mijn derde F2-seizoen opnieuw voor MP mag uitkomen", aldus Drugovich. "Ik heb prachtige herinneringen aan mijn debuutjaar met MP in 2020. Dat begon meteen met een overwinning in mijn allereerste F2-weekend en ook daarna haalden we nog eens twee overwinningen binnen. Het team en ik staan te popelen om in 2022 die vorm opnieuw aan de dag te leggen – en dan graag nog met een schepje erbovenop!"

04 Drugovich Credits Dutch Photo Agency

"Het is geweldig nieuws dat Felipe terugkeert op het oude nest, we verwelkomen hem van harte terug bij MP", aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. "In 2020 zijn we heel goed op elkaar ingespeeld geraakt. Door de extra ervaring die Felipe nu heeft opgedaan, ben ik ervan overtuigd dat we het succes van toen kunnen herhalen of zelfs verbeteren. Ik ben ook blij dat onze bezetting al zo gauw in het winterseizoen vaststaat. Met zowel Drugo als Clem zo vroeg aan boord kunnen we ons helemaal richten op het volgende seizoen en ons daar terdege op voorbereiden."

06 Drugovich Credits Dutch Photo Agency

Voorafgaand aan zijn twee seizoenen in de FIA F2 racete Drugovich in 2019 in de FIA F3 en werd hij de dominante Euroformula Open-kampioen van 2018. Zijn kampioenschap in die klasse werd gekenmerkt door een ongekende reeks van 14 overwinningen, 10 poles en 10 snelste ronden. In de aanloop daarnaartoe legde hij ook al beslag op de titel in de MRF Challenge van 2017-'18, door maar liefst 10 overwinningen in dit winterkampioenschap te behalen. Zijn campagne in de ADAC F4 van 2017 leverde hem een derde plaats in de eindstand op, met zeven overwinningen. Na een sterke nationale en internationale carrière in de kartsport maakte Drugovich zijn autosportdebuut in de ADAC F4 van 2016, waarna in de MRF Challenge van 2016-'17 zijn eerste overwinning in de monoposto's volgde.

02 Drugovich Credits Dutch Photo Agency

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet