Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Baanrecord Bathurst verpulverd!

Deze week wordt het Australische autosportseizoen met de Bathurst 1000 komend weekend afgesloten. In het voorprogramma zijn natuurlijk de TCR Australia, Touring Car Masters, Dunlop Super 2 series, Porsche Cup etc. opgenomen. Maar ook de nieuwe S5000-klasse met jammer genoeg nog maar 10 auto's. Wel besloot de organisatie van Gary Rogers Motorsport gisteren om de motoren iets terug te schroeven. Maar dit verhinderde niet dat er voor de eerste maal onder de twee minuten op Bathurst werd gereden. Aaron Cameron liet tijdens een officieel wedstrijd weekend een tijd van 1.59.9340 secs. noteren.

2021 Record

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ARG/S5000

Baanrecord Bathurst verpulverd
Voor het eerst tijdens een officieel wedstrijd weekend werd er op "The Mountain" een tijd beneden de twee minuten genoteerd. Aaron Cameron liet tijdens de kwalificatie voor de eerste S5000 wedstrijd op Bathurst als eerste een tijd beneden de twee minuten noteren. Hij liet een tijd van 1.59.9350 secs. in zijn JPS geïnspireerd bolide registreren. Nooit eerder was een formule auto zo snel "Around the Mountain" Zijn GRM teamgenoot James Golding was slechts 0.1513 secs. langzamer. Oud VAR-coureur Joey Mawson liet de derde tijd noteren en was slechts 0.0050 secs.langzamer.

Met het uitbreken van de Zuid Afrikaanse Corona variant moesten zowel de Japanner Yoshi Katayama en de Duitser Christopher Mies(dit weekend voor Audi op Bathurst in de TCR Australia en de GT's actief) per direct in quarantaine). Voor Katayama werden de restricties inmiddels opgeheven en hij mag morgen voor de eerste wedstrijd op "The Mountain" zonder enige vorm van training en kwalificatie achteraan starten.

2021 Aaron Cameron
Aaron Cameron in zijn JPS gedecoreerde bolide schreef geschiedenis op "The Mountain"
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet