Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Belcar

Belcar: De polepositie voor de 43ste uitgave van de 24 uur van Zolder is voor Gilles Magnus

magnus

De polepositie in deze 43ste uitgave van de 24 uur van Zolder is voor Gilles Magnus. De Belgische deelnemer uit de WTCR  reed een rondje in 1min26.569 en was drie tienden sneller in zijn Russell Racing by PK Carsport Norma M20FC dan merkgenoot Stienes Longin in de Krafft/PK Carsport Norma. Sam Dejonghe tikte als derde aan in de Deldiche Racing Norma. Het was voor Magnus de tweede opeenvolgende polepositie in de 24 uur van Zolder.

Tekst en foto: PR

Bij de GT-wagens was het noch Porsche, noch Lamborghini dat de eerste startplaats kon wegkapen, maar wel de Xwift racing Events Praga RX1 van de Tsjech Ales Jirasek die zelfs onder de 1min30 dook en vijfde algemeen werd tussen de Norma van GHK Racing by T2 (Pieder Decurtins) en de Mc Donald's Racing by Comtoyou Norma M20FC (Ugo De Wilde). Jirasek ging in de klasse GTA Cedric Wauters (Totaalplan Lamborghini) en de beide Red Ant Racing Porsche 992 van Xavier Maassen en Glenn van Parijs vooraf.

De pole in GTB was voor de jonge Benjamin Paque die zijn leeftijdsgenoot Kobe De Breucker met een halve seconde versloeg. Speedlover start dus voor Red Ant Racing.

In TA werd het een strijd tussen de diverse BMW M2 C2, die overigens een leuk veld in het veld vormen in Zolder. De top 4 in TA, met in volgorde Tom Van Rompuy (VR Racing), Wiebe Wijtzes (TCL Motorsport), Gregory Eyckmans (Xwift Racing Events) en Sandra van Der Sloot (BMS) bleef binnen de halve seconde. In TB ging de pole voor Johan Lambregs in de #33 Xwift racing Events BMW 325i die fors sneller was dan merkgenoot Luc Janssens in de QSR BMW en Katalin Bozo in de verrassend sneller Abarth 500 van Racing Projects.

De 43ste editie van de 24 uur van Zolder start zaterdag om 16u00.


UITSLAG kwalificatie
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet