Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Titelstrijd Ricardo van der Ende in FFSA TC naar kookpunt in Ledenon

De titelstrijd in het nieuwe Franse FFSA TC kampioenschap liep gisteren in het Franse Ledenon eveneens naar een kookpunt. Evenals in de Formule 1 raakten de titelrivalen Ricardo van de Ende en Steven Palette elkaar. Daarbij werd Palette's BMW M2 CS Racing zelfs iets opgetild. Beiden kon de wedstrijd voortzetten. Van der Ende werd voor deze actie met een "drive-through" bestraft terwijl Palette volgens de wedstrijdleiding vrijuit. In de tussenstand van het kampioenschap beschikt Palette over een voorsprong van 31 punten op de Nederlander.

TC France Ricardo
Ricardo van der Ende behaalde met de Lespace Bienvenue BMW M2 CS een schitterende overwinning tijdens de eerste wedstrijd op zaterdag.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Dirk Bogaerts/SRO FFSA

Titelstrijd Ricardo van der Ende in FFSA TC naar kookpunt in Ledenon
Evenals in de F1 tussen Hamilton en Verstappen kon de confrontatie hier in de tweede wedstrijd niet uitblijven. In tegenstelling tot in de F1 konden beiden hun wedstrijd vervolgen. Van der Ende sloeg afgelopen zaterdag echter zijn slag door de eerste wedstrijd van het weekend te winnen.

2021 Ledenon Van der Ende en Palette in duel tijdens de wedstrijd op zaterdag.

Voor de eerste wedstrijd had de Nederlander zich als vierde gekwalificeerd en had een wereldstart waarbij hij eerst de Peugeot van polesitter Florian Briché (Peugeot 308 RC #24 Competition) wist te passeren en vervolgens een succesvolle aanval op de #18 VSF Amplitude BMW M2 CS van zijn rivaal Steven Palette plaatste. Daarna lag voor Ricardo de weg vrij voor zijn vierde seizoensoverwinning.
Ricardo van der Ende: "Ik heb mijn gehele leven met BMW's gereden en ik weet hoe ik de banden moet sparen als ik hard rij. Steven maakt nooit fouten maar ik wist dat als hij een foute maakte dat het in mijn voordeel zou uitpakken." Achter de beide BMW's volgden de drie Peugeot 308 RC's van Pierre Arnaud Navarro, Florian Briché en Viny Beltramelli.

2021 Steven Palette
Steven Palette heeft een voorsprong van 31 punten op Van der Ende.

Voor de tweede wedstrijd gingen zowel Van der Ende als Palette vanaf de derde startrij van start. Maar al in de eerste ronde kwam het tot een confrontatie waarbij van der Ende zijn concurrent aan de rechterkant raakte. Palette ging even dwars, werd even iets door de BMW M2 CS opgetild en kwam toch weer terug op de baan. Beiden konden hun weg vervolgen. Het incident leverde voor de Nederlander een ''drive-through" op. Een inhaalwedstrijd leverde alsnog P6 op. De tweede wedstrijd leverde een overwinning voor Florian Briché met de met de #24 Peugeot JSB Competition terwijl Palette tweede werd. Jeremy Lesoudier, eveneens met een Peugeot 308 eindigde als derde. Tijdens het weekend van 1-3 oktober vindt op het circuit van Paul Ricard de finale plaats.

2021 Ricardo Winnaar
Hopelijk gaan we dit ook bij de finale op Paul Ricard begin oktober zien.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet