Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Sportscars

Sportscars: Tweede plaats Indy Dontje op Laguna Seca

210912 IMPC Podium
Indy Dontje (2e van links) samen met teamgenoot Russell Ward op het podium

Ruim een maand na zijn podiumplaats op het circuit van Road America was het opnieuw raak voor Indy Dontje in de IMSA Michelin Pilot Challenge, ditmaal op WeatherTech Raceway Laguna Seca. Samen met teamgenoot Russell Ward eindigde onze landgenoot met de Mercedes-AMG GT4 van het Winward-team in de twee-uursrace op de tweede plaats, op 4,563 seconden van de winnende Wright Motorsports-Porsche Cayman van Jan Heylen en Max Root. Ook de derde plaats was voor een Winward-Mercedes, bestuurd door Bryce Ward en Alec Udell.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: IMSA

"Het was mijn eerste keer hier op Laguna Seca", vertelde Dontje. "Ik moet zeggen: wat een megavet circuit! De Corkscrew is echt iets heel speciaals, de eerste keer dat ik er doorheen ging, was het wel even goed kijken. Het is een deels blinde bocht, dus dat is wel heel bijzonder."

210912 IMPC Dontje Corkscrew
Door de Corkscrew: nieuwe ervaring voor Indy Dontje

"In de vrije trainingen ging het al heel goed, we zaten er goed bij en hadden een goed gevoel in de auto. Dat bevestigde Russell met de derde tijd in de kwalificatie. De Porsche was wel wat ver weg, die was wat te snel voor ons, maar de rest konden we goed bijhouden. Tijdens zijn stint heeft hij een heel goede job gedaan, zelfs een tijdlang op de tweede plaats gereden, maar die verloor hij later weer in het verkeer. Ik nam de auto over op de derde plaats en qua strategie hadden we ervoor gekozen om tijdens de safety-car voor vier nieuwe banden te gaan, terwijl sommige auto's alleen maar de achterbanden lieten vervangen. Daarmee verloren we een paar plaatsen, maar ik denk dat dat ons aan het einde van de wedstrijd juist heeft geholpen. Zo kon ik weer terug naar voren rijden en geknokt voor de podiumposities."

210912 IMPC Dontje actie

"We hebben onze tweede stop vrij vroeg gemaakt, een korte pitstop, waarbij we alleen de achterbanden vervingen, wat ervoor zorgde dat ik in het begin niet helemaal mee kwam, maar dat ik in de laatste paar ronden net iets meer over had. Daarmee kon ik de tweede positie pakken. Ik lag heel lang derde, maar die jongen voor me, Eric Foss, met wie ik wel een beetje een geschiedenis heb, werd volgens mij heel erg zenuwachtig van me. Ik kon hem in een foutje drukken in bocht drie, waardoor hij me zo voorbij kon laten. In bocht vijf gaf ik hem nog een 'brake test', waardoor Alec Udell met onze zusterauto kon doorschuiven naar de derde plek. Voor Winward twee en drie, een mooi einde van het seizoen, want de laatste races in Virginia en Road Atlanta rijden we niet meer, omdat de mannen (Bryce en Russell Ward, red.) overstappen naar de GTD, dus dit was een mooi afscheid van de GT4. Ik ga tevreden naar huis."

210912 IMSA MPC TCR
Winst in TCR voor het Hyundai-team van Bryan Herta

De TCR-klasse resulteerde in een 'clean sweep' van de top drie voor het Hyundai-team Bryan Herta Autosport with Curb/Agajanian, met winst voor het duo Harry Gottsacker/Mark Wilkins in de Elantra. Het drievoudige Hyundai-succes past wel mooi bij het hoofdsponsorschap van Hyundai voor het evenement op Laguna Seca, dat als Hyundai Sports Car Championship op de kalender staat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet