Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Drievoudige Mercedes-zege op de Lausitzring. Zakspeed combinatie Gounon/Wallilko wint overtuigend

Voor de eerste maal dit seizoen behaalde Zakspeed-coureur Jules Gounon de pole in de ADAC GT Masters en legde daarmee definitief de basis voor de eindzege het duo. Met een voorsprong van drie seconden kon Gounon de AMG Mercedes GT3 aan Wallilko overgeven. Een safetycarfase voor de in de pitlane in brand staande Callaway Corvette C7-R bracht het veld in de slotfase weer dicht bij elkaar.

2021 Finish
Prachtig resultaat voor de Pool Igor Wallilko. Eindelijk volwassen geworden. Een overwinning op zijn verjaardag zelfs.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Drievoudige Mercedes-zege op de Lausitzring. Zakspeed combinatie Gounon/Wallilko wint overtuigend
Direct na de laatste herstart ging Luca Stolz (Toksport Team WRT) opnieuw bij de leidende AMG GT3 Zakspeed Mercedes van de Igor Wallilko in de aanval. De Pool wist de aanval perfect af te slaan en bezorgde zichzelf een aardig verjaardagscadeautje. Bovendien won hij ook in het Junior-klassement. De combinatie Stolz/Engel (AMG GT3 Mercedes Toksport by WRT) eindigde evenals op zaterdag met 3,5 seconden achterstand als tweede. De combinatie Raffaele Marciello/Maximilian Buhk (Mannfilter Team Landgraf-HTP WWR) onderstreepten met een derde plek hun titelambities. In de slotfase kampten zij nog met een kapotte schokdemper.

2021 Andlauer P4 Mooi resultaat voor de combinatie Eriksson/Andlauer bij KÜS Team Bernhard.

De combinatie Joel Eriksson (S)/Julian Andlauer (F) reed dit weekend bij team KÜS Team Bernhard voor het eerst samen en miste met een vierde plek nipt het podium. Daarachter volgde de beste GRT Grasser Racing Team Lamborghini GT3 EVO van de combinatie Mirko Bortolotti/Alberto Costa Balboa. De leiders in de tussenstand van het kampioenschap Ricardo Feller/Christopher Mies kwamen met hun Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS als zesde over de finish.

De GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracan GT3 van de combinatie Franck Perrera/Rolf Ineichn eindigde als zevende. Franck Perrera was als tweede van start gegaan maar verloor gedurende zijn stint meerdere posities. Wel pakte Ineichen in het Pirelli Trophy klassement(Gentlemen) voor de tweede maal de zege dit weekend. De Top 10 werd gecompleteerd door de Audi's van de combinaties Schramm/Marshall (Rutronik Racing by TECE, Trefz/Haase (Montaplast by Land Motorsport) en Sebastian Asch/ Daniel Keilwitz (Aust Motorsport).

2021 Feller Mies
De Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS van Feller/Mies leidt het kampioenschap.

Igor Wallilko: "Aan het begin van mijn stint heb ik wat tijd verloren. Vervolgens heb ik geprobeerd het tempo te houden en geen fouten te maken. Gelukkig gebeurde dit Alleen tijdens de safetycar procedure werd ik nog wat nerveus. Ik ben dolgelukkig met mijn eerste podium in de ADAC GT Masters."

Jules Gounon: "Dit voelt werkelijk fantastisch aan. Met de pole hadden wij een geweldig fundament voor de wedstrijd gelegd. Tijdens mijn stint heb ik de banden gespaard en wist een gat op Maro Engel te slaan. Igor heeft goed werk verricht en wist de druk te weerstaan. Prachtig om drie Mercedes AMG GT3's vooraan te zien."

2021 Mercedes Podium
Een compleet Mercedes podium.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet