Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

VLN: Manthey "Grello"-Porsche verslaat in BMW Junioren in Rowe 6 Uurswedstrijd. Geslaagd M4 GT3 debuut

De "Grello" Manthey Porsche 911 GT3 R van de combinatie Kevin Estre(F) en Michael Christensen kwam in de Rowe 6 Uurswedstrijd als eerste over de streep. De BMW Junioren Harper/Hesse/Verhagen moesten met een tweede plek genoegen nemen. Een bevredigend debuut was er voor de gloednieuwe BMW M4 GT3 weggelegd.

2021 Start wedstrijd
Start van de Rowe 6 Uurswedstrijd op de Nürburgring. De Falken Porsches lijken hun goede uitgangspositie niet optimaal te benutten.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: VLN/BMW/Falken

2021 Falken Porsche
Alessio Piccariello verklaarde achteraf dat er in het begin iets te weinig vertrouwen was.


Manthey "Grello"-Porsche verslaat in BMW Junioren in Rowe 6 Uurswedstrijd.Geslaagd M4 GT3 debuut
De beide Falken Porsches behaalden voor de 6 Uurswedstijd een "double pole" en kwamen uiteindelijk met de combinaties Olsen/T. Müller en Ragginger/Müller resp als derde en vierde over de eindstreep. De overwinning ging naar de gedoodverfde "Grello" Manthey Porsche van Estre/Christensen. Lars Kern moest vanwege een rugblessure op het allerlaatste moment van deelname afzien. Volgens winnaar Kevin Estre maakte het eigenlijk niet zoveel verschil of je nu wel of met twee of drie rijders de wedstrijd rijdt. De beslissing viel eigenlijk in de slotfase door een Code geel tussen de baangedeeltes Karussell en Wippermann waarvan Estre eigenlijk profiteerde nadat de BMW Junioren constant druk op de "Grello" Manthey Porsche hadden uitgeoefend. Aanvankelijk beschikte Estre over een voorsprong van 40 sec. maar hield nog een marge van ruim 19.6 secs. over. Niet alles verliep perfect want de "Grello" - Porsche kwam tweemaal bij een routinestop met lichte schade naar binnen waardoor het e.e.a met tape verstevigd moest worden.

Kevin Estre: " Het is natuurlijk altijd mooi om op de Nordschleife te winnen. Zeker als je hier de 55e overwinning voor Manthey weet te behalen en de 222e voor Porsche. Michael en ik rijden al heel lang succesvol samen. Het is belangrijk om op de baan rustig te blijven en op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen" Voor de combinatie Estre/Christensen betekende het de vijfde "overall"-overwinning op de Nordschleife. Michael Christensen: "De allereerste ronde van Kevin had een zeer goede eerste ronde afgelegd. Het wordt dan gemakkelijker om de wedstrijd in leidende positie onder controle te houden. Je kunt je dan op jezelf concentreren."

2021 BMW Junior Team 2
Wederom een sterk optreden van de BMW Junioren met BMW Team RMG.

Weer sterk optreden BMW Junioren
Na tweemaal op de Nordschleife gewonnen te hebben moesten de BMW-Junioren ditmaal met een tweede plek genoegen nemen. Dan Harper: "Er was in de openingsfase nogal veel actie en ik heb tweemaal een tik gekregen waardoor ik een aantal posities verloor. Het was moeilijk om die weer terug te winnen. Maar P2 is een goed resultaat voor ons. Wij willen de "Grello" de volgende maal zeker nog een keer verslaan." Max Hesse: " Voor ons was het een goede zesuurswedstrijd. Een top performance en aan het slot was het natuurlijk wel heel erg "close" . Jammer dat we de overwinning niet konden pakken. Om eerlijk te zijn de Manthey-jongens zijn op de Nordschleife natuurlijk altijd snel en hun rijders zijn de regerende winnaars van de 24U. We mogen dus erg blij zijn dat we de achterstand beneden de 20 secs. wisten te houden."

Neil Verhagen: " Als je zo dicht bij de overwinning bent is het natuurlijk bitterzoet maar ik dan dat ikzelf Dan, Max en BMW Team RMG erg gelukkig met dit resultaat mogen zijn. We wisten exact wat we moesten doen om competitief te blijven en hebben dit ook gedaan. Ik ben erg blij met mijn teamgenoten." De beide Falken Porsches wisten niet het optimale uit hun startposities te halen. Alessio Piccariello: " Wij wisten al van tevoren dat de wedstrijd moeilijker zou worden dan de kwalificaties. In het begin had ik gewoon te weinig vertrouwen in de auto en ging het gewoon om het overleven. Wel werd het vertrouwen gedurende de wedstrijd steeds groter. Bij de pitstops werden er veel dingen veranderd. Aan het slot konden we om een podiumplek strijden."

2021 Frikadelli 9e Negensw plek voor de Frikadelli Porsche van teameigenaar Klaus Abbelen/Felipe Laser Fernandez/Axcil Jefferies. Laatstgenoemde zou oorspronkelijk op de Konrad Lamborghini GT3 rijden maar die crashte op de vrijdagmiddag.

In de openingsfase nam de Italiaan Mattia Drudi in de Lionspeed by Car Collection Motorsport Audi R8 LMS de leiding gevolgd door Kevin Estre en de bloedsnelle David Pittard in de Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3. Pittard werd in de openingsfase tweemaal het slachtoffer van een lekke band en speelde geen rol van betekenis meer

Dramas voor Phoenix Racing
De door Phoenix gerunde Ferrari F488 viel met Joachim Krummbach eigenlijk al na één ronde uit. De Phoenix Audi R8 LMS van Frank Stippler werd tijdens een Code Geel op het rechte stuk van de Döttinger Höhe keihard door een Cup-Porsche geraakt omdat de rijder zich in de situatie verslikte. Erg teleurstellend omdat de combinatie Stippler/Kolb juist voor deze wedstrijd over de steun van DTM-coureur Kelvin van der Linde beschikte.

2021 Pitstop Grello
Pitstop van de winnende "Grello" Porsche. Soms moesten er wel veranderingen aan de afstelling aangebracht worden.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet