Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Mies/Feller heersen op de Lausitzring in ADAC GT Masters

De combinatie Christopher Mies/Ricardo Feller(Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS) was oppermachtig op de Lausitzring en mogen ze zich "Halbzeitmeister"(een term die we in Nederland gelukkig niet toepassen) in de ADAC GT Masters noemen. De Toksport WRT Mercedes AMG GT3 van de combinatie Luca Stolz/Maro Engel eindigde als tweede gevolgd door de GRT Grasser Lamborgini Huracan GT3 van de het duo Mirko Bortolotti/Alberto Balboa Costa.

2021 Start Lausitz
Start op de Lausitzring. Christopher Mies neemt direct de leiding.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Mies/Feller heersen op de Lausitzring in ADAC GT Masters
Riccardo Feller was gisteren tijdens de vrije trainingen al snel onderweg en herhaalde dit de zaterdagochtend nogmaals met een pole. De Zwitser Riccardo Feller nam direct bij de start de leiding en wist van zijn achtervolgers wat afstand te nemen. Tot aan de verplichte pitstop beschikte Feller over een voorsprong van ruim 3,5 seconden. Audi-fabrieksrijder Christopher Mies wist deze verder uit te bouwen. Ruim 20 ronden voor het einde verloor de Zakspeed AMG GT Mercedes van Jules Gounon zoveel olie dat de wedstrijd met een Code Rood onderbroken moest worden.

Na de herstart zette de Tokport WRT Mercedes AMG GT3 tot grote vreugde van de fans direct de aanval op de Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS GT3 van Christopher Mies in. De Montaplast by Land Motorsport-rijder wist zich uitstekend te verdedigen. Een safety-interventie voor de gestrande Precote by Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R van de Zwitserse Simona de Silvestro zorgde vier ronden voor het einde voor een zinderende slotfase. Maro Engel ging opnieuw zwaar in de aanval maar slaagde er niet in om de leidende Porsche te verschalken. Mies bleef tot aan het zwart-wit geblokt op kop en behaalde de tweede seizoenszege.

Christopher Mies: "Maro Engel is in de slotfase vol in de aanval gebracht en heeft mij behoorlijk laten zweten. Fantastisch om in de tussenstand van het kampioenschap aan de leiding te staan. Wij gaan zeker niet op onze lauweren rusten. Wij blijven doorwerken. Het seizoen is nog lang genoeg!"

2021 Stolz Engel Tweede plek voor de combinatie Engel/Stolz.

Voor de combinatie Engel/Stolz betekende het hun tweede podium dit seizoen. Zij wisten direct bij de start de Grasser Lamborghini Hurancan GT3 Evo van Bortolotti/Costa Balboa te verschalken. Daarachter volgde op P4 de AMG Mercedes GT3 van de combinatie Raffaele Marciello/Maximilian Buhk(Mannfilter Team Landgraf HTP/WWR) die in de tussenstand van het kampioenschap P2 bezet. De combinatie Mike David Ortmann/Clemens Schmid (eveneens GRT Grasser Lamborghini Huracan GT3 Evo) behaalden met P5 hun beste seizoensresultaat. De zesde plek werd ingenomen door de Joos Team Sportwagentechnik Porsche 911 GT3 R van de combinatie David Jahn/Jannes Fitje.

De BMW fabrieksrijders Nick Yelloly/Jesse Krohn zorgden met hun Schubert BMW M6 GT3 voor een uitermate sterk optreden. Yelloly werd bij de start aangereden, ging achterstevoren en viel naar de 25e plek terug. Een fraaie inhaaljacht leverde tenslotte de zevende plek op. De achtste positie werd ingenomen door de derde Grasser Lamborghini van de combinatie Rolf Ineichen/Frank Perrera. Tevens wonnen zij het Pirelli klassement. De Porsche-coureurs Joel Eriksson/Julien Andlauer behaalden bij hun eerste optreden voor KÜS Team Bernhard direct een negende plek. De combinatie Elia Erhart/Pierre Kaffer maakte met de Rutronik Racing by TECE Audi R8 LMS de top 10 vol.

Pech voor de combinatie Ammermüller/Jaminet. Ammermüller ging in de tweede ronde na contact met een andere deelnemer achterstevoren en viel naar de staart van het veld terug. Vervolgens kreeg Ammermüller ook nog eens een "Drive-through" voor het incident met Nick Yelloly opgelegd. Een teleurstellende dertiende plek was het resultaat.

2021 Bortolotti Costa
De GRT Lamborghini Huracan GT3 van Bortolotti/Costa eindigde als derde.

Riccardo Feller: "Voor ons was het een perfecte dag. Ik ben erg gelukkig met het eindresultaat. Met de pole begon de dag fantastisch. In de wedstrijd wisten wij de leiding goed te verdedigen. Zonder de banden al teveel te belasten kon ik tijdens mijn stint een hoog tempo aanhouden. Chris heeft de auto na de pitstop veilig over de finish gebracht. Om in de slotfase toe te kijken daar wordt mee nerveus van dan dat jezelf in de auto zit. Chris heeft de auto blind naar huis gereden en over de finish gebracht."

Christopher Mies: "De slotfase was bijzonder inspannend. Bij de beide herstarts zat Maro Engel dicht op mij. Het was niet zo gemakkelijk want hij had exact door wat ik van plan was. Wij hebben erg hard voor Turn 1 geremd. Maar ik bleef voor. Het moet voor de toeschouwers bijzonder spannend geweest zijn."

2021 Winnaar Mies Feller
Gaan Feller/Mies richting titel.

Uitslag
1. Ricardo Feller/Christopher Mies – Montaplast by Land-Motorsport – Audi R8 LMS GT3
2. Luca Stolz/Maro Engel – Mercedes-AMG Team Toksport – Mercedes-AMG GT3
3. Mirko Bortolotti/Albert Costa – Grasser Racing Team – Lamborghini Huracan GT3
4. Raffaele Marciello/Maximilian Buhk – Mann-Filter Team Landgraf – HTP/WWR – Mercedes-AMG GT3
5. Mike David Ortmann/Clemens Schmid – Grasser Racing Team – Lamborghini Huracan GT3
6. David Jahn/Jannes Fittje – Joos Sportwagentechnik – Porsche 911 GT3 R
7. Nick Yelloly/Jesse Krohn – Schubert Motorsport – BMW M6 GT3
8. Rolf Ineichen/Franck Perera – Grasser Racing Team – Lamborghini Huracan GT3
9. Joel Eriksson/Julien Andlauer – KÜS Team Bernhard – Porsche 911 GT3 R
10. Elia Erhart/Pierre Kaffer – Rutronik Racing by TECE – Audi R8 LMS GT3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet