Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Gold Coast 600 voor de tweede maal afgelast

Eén van de mooiste wedstrijden op de Supercarkalender, de Gold Coast 600, vindt voor het tweede achtereenvolgende jaar niet plaats. Het evenement stond voor het weekend van 3-5 december gepland. Aannemelijk is dat de Bathurst 1000 nu op dit weekend zal plaatsvinden.

1-2 Holden
De Gold Coast 600 werd voor de tweede achtereenvolgende maal afgelast.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: archief autosport.nl

Gold Coast 600 voor de tweede maal afgelast
De vraag blijft of het Supercarkampioenschap dit jaar nog wel beëindigd gaat worden. Het ligt immers door de COVID-19 beperkingen al een tijdje stil zoals de oplettende autosport.nl lezer moet zijn opgevallen. Vandaag kwam het teleurstellende bericht dat de Gold Coast 600 ook dit jaar weer van de kalender is afgevoerd. Vanwege COVID-19 heeft de lokale overheid verschillende staten zoals Victoria en New South Wales volledig geïsoleerd waardoor het voor teams en fans onmogelijk is geworden om zich te verplaatsen. De staat Queensland beschikt over zeer strenge COVID-19 regels en een trage vaccinatiegraad waardoor hoge bezoekersaantallen onwaarschijnlijk geacht worden.

2019 Finish Geen Bathurst 1000 voor Scott McLaughlin dit jaar.

Regerend kampioen Scott McLaughlin, nu voor Team Penske in Indycar actief, zou oorspronkelijk aan de Bathurst 1000 deelnemen maar gecompliceerde reisschema's en een veto van zijn team maken dit helaas onmogelijk. Hetzelfde geldt voor de Fransman Alex Premat, waarmee McLaughlin in 2019 de Bathurst 1000 won. De in Las Vegas wonende Premat moet, zoals het er nu naar uitziet, in 2021 eveneens verstek laten gaan. De naam van Indycar/NASCAR-coureur Alex Davison is nu bij het team van DJR gevallen mocht de Bathurst 1000 plaatsvinden. Premat zou dit jaar voor het team van Tickford uitkomen.

André Heimgartner, die eerder dit jaar voor het team van Kelly Grove Racing op The Bend won, moet voor volgend jaar een andere werkgever zoeken. Met "wederzijds goedvinden" nemen beide partijen aan het eind van dit seizoen afscheid van elkaar en wordt vervangen door de 18-jarige Matthew Payne, die tijdens de GP van Nieuw Zeeland in de TRS als tweede achter SVG eindigde. Tevens beschikt Payne over een contract met het Porsche Cup-team van Earl Bamber.

De contacten met Indycar zijn eveneens op een laag pitje komen te staan. Er zijn veel partijen die graag een comeback van de Indycar op Surfer's Paradise willen zien. Vooral de staat Queensland is daar een groot voorstander van.

2020 SVG Race 2
Slechts één TRS-wedstrijd voor lokale rijders op Hampton Downs in 2022. Geen opkomende mondiale sterren zoals in het verleden helaas.

Geen TRS kampioenschap in Nieuw Zeeland
Vanwege de COVID-19 beperkingen zal er in 2022 geen TRS-kampioenschap in NZ plaatsvinden. Alleen de GP van Nieuw Zeeland op Hampton Downs begin februari is de enige wedstrijd waarin deze auto's in actie komen. Op dit moment ziet het er naar uit dat COVID-19 Down Under in de autosport flink zijn tol begint te eisen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet