Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Ed Carpenter Racing begint trip naar de Westkust met GP van Portland

De laatste drie wedstrijden van het Indycar-kampioenschap beginnen a.s. weekend met een trip van drie weken langs de Westkust van de USA. Vanwege de COVID-19 pandemie werd de GP van Portland in 2020 afgelast. VeeKay viert a.s. weekend bovendien zijn 21e verjaardag in Portland. Conor Daly kwalificeerde zich twee jaar geleden in Portland uitstekend maar werd daar bij een incident in de eerste ronde al uitgeschakeld.


RVK Portland Preview
VeeKay hoopt op een goed resultaat in Portland.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Ed Carpenter Racing

Ed Carpenter Racing begint trip naar de Westkust met GP Portland
Voor VeeKay betekent het a.s. weekend zijn eerste optreden in Portland tijdens een Indycar wedstrijd. Twee jaar geleden selecteerde ECR hem voor een evaluatietest in Portland en het was de eerste van twee succesvolle tests voordat hij fulltime bij ECR voordat hij een fulltime contract kreeg aangeboden. In het Road to Indy-programma reed VeeKay daar viermaal, behaalde vier poles, één overwinning en werd driemaal tweede. Zijn teamgenoot Conor Daly werd in 2019 opgeroepen om bij het team van Schmidt Peterson Motorsports van de No 7-inschrijving als vervanger te fungeren. Hoewel Daly daar nog nooit gereden had, kwalificeerde hij zich direct als negende. In de openingsronde werd hij echter uitgeschakeld.

VeeKay kende een sterke start van het Indycar-seizoen en behaalde zes Top 10 resultaten in de eerste zeven races waaronder een overwinning in de GP van Indianapolis. De 20-jarige Nederlander was de jongste starter op de eerste startrij in de geschiedenis van de Indy 500. Hij kwalificeerde zich op de Speedway als derde. Vervolgens eindigde hij tijdens de zaterdagwedstrijd van de Detroit Grand Prix als tweede.

Conor Daly kende eigenlijk wel een solide seizoen. 2021 is eigenlijk een weerspiegeling van 2021 met de No 20 US Airforce Chevrolet. Op de Indianapolis Motor Speedway kwam Conor voor het team van Carlin Motorsport uit. In vijf van de zes trainingssessies behoorde Conor tot één van de snelsten. Overigens reed Daly voor het eerst in zijn carrière aan de leiding van de Indy 500. Eerder deze maand kwalificeerde hij zich voor de tweede wedstrijd op de roadcourse van de Brickyard in de Firestone Fast Six.

Rinus VeeKay: "Ik heb er enorm veel zin in om naar Portland en de gehele Westkust te gaan. Dit zijn de laatste drie races van het seizoen waar we goede resultaten kunnen behalen. Ik heb een paar mooie weken achter de rug waarin ik het wat rustiger aan gedaan heb. Maar ik ben er klaar voor om weer te gaan racen!"

CD Portland Preview Evenals zijn teamgenoot Conor Daly.

Conor Daly: " Ik heb in Portland nog steeds niet geracet. In 2019 kwalificeerde ik mij vrij goed en hoop het dit keer weer te doen maar ik hoop nu toch wel voorbij de eerste bocht te komen. De laatste tijd hebben we vrij consistente resultaten en verbeteren onszelf constant. Dit willen we zo houden. Voor mij is dit de eerst keer met ECR en er zullen veel nieuwe dingen voor ons zijn. Maar ik vind het spannend om aan de Westkust trip te beginnen."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet