Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Groeten uit Zandvoort (3) Max Max Supermax

leeuw-zwaaien


De Grand Prix van Nederland in ons eigen dorp is weer voorbij. De vrachtwagens zijn zondagavond alweer vertrokken naar het circuit van Monza in Italië. De vlaggetjes en banners zijn weggehaald. De tribunes worden afgebroken. Toch weer hetzelfde gevoel als pak hem beet 40 jaar geleden. Zo jammer dat het afgelopen is en dat we weer een jaar moeten wachten. Het dorp is weer van ons. Maar oh wat was het een feest. Het was uniek, fantastisch, onvergetelijk en ontroerend. De wereld heeft Zandvoort weer leren kennen, iedereen was mega onder de indruk van alles wat was opgebouwd.


oranje-rook


Oranje rook. Een nieuwe Wereldkampioen in wordingHulde aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen. Met als klapstuk de overwinning van Max, die niets fout deed, de massale oranje menigte van vreugde liet ontploffen en daar zelf nog redelijk rustig onder bleef. Een laatste fotografische indruk van al dit moois.

  33  
Om dit nummer draaide het allemaal


Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: Cees Dool, Niels van der Peet, Marco Antheunisse en Gerrie Hoekstra
Met veel dank aan de bewoners van de Van Speijkstraat


lege-tribune

Imposante tribunes zorgden voor een fantastisch uitzicht

stijgerpijp

Een flink fundament


Al op donderdag werd de Zandvoortse bevolking uitgenodigd om het circuit in zijn Grand Prix metamorfose te mogen aanschouwen. Het circuit complex was in de maand augustus gesloten geweest om het de tijd te geven om alles op te bouwen. Een compleet dorp op zich werd uit de grond gestampt. Aan de rij tribuneplaatsen op het rechte eind bleek geen eind aan te komen, en zo hoog, dat je er hoogtevrees van kreeg. Een vreemde gewaarwording om op het festivalterrein, waar normaal de auto's sliples krijgen, je de weg gewoon een beetje kwijt was en moest ontdekken waar je liep.

  futuristiche-festival-park

Een futurisch festivalterrein

simulatoren

Simulatoren om alvast de snelheid te proeven

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet