Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT4: Marschalkowski en Nouet verslaan United in Race 1 op Nürburgring & Guilvert en Michal Pro-Am kampioen

210904 Start
Wederom een prachtig veld van meer dan veertig auto's in de GT4 European Series

De GT4 European Series is in Duitsland voor het een na laatste race weekend van het seizoen. Maar liefst 41 auto's nemen deel aan de paar sprint races van ieder een uur op de Nürburgring. Het waren Jan Marschalkowski en Théo Nouet, uitkomend in een Mercedes-AMG van Team Zakspeed, die Race 1 op hun naam schreven. Ze moesten de twee McLarens van United Autosports van zich afhouden om de zege te pakken. Stéphane Lémeret en Antoine Potty (CMR) hadden pech en liggen nu op flinke achterstand in het Silver Cup-klassement. In de Pro-Am-klasse is het kampioenschap al besloten.

Tekst: Vincent Bruins (Twitter: @VincentJBruins)
Foto's: PR

Bailey Voisin (United Autosports) begon de zaterdagsrace vanaf pole positie en deelde de eerste rij met Nederlander Thijmen Nabuurs, die de Chevrolet Camaro van V8 Racing deelt met landgenoot Jop Rappange. Gus Bowers had een goede start vanaf de tweede rij en kwam naast teamgenoot Voisin terecht bij het aanremmen voor de eerste bocht, maar Voisin bleef aan de leiding. Nabuurs viel terug achter Marschalkowski en Joel Sturm (Allied-Racing). Bowers ging vervolgens door het gras en verloor P2 aan Marschalkowski. De Toyota van Lémeret had geen snelheid op het rechte stuk en zou later uitvallen. Hij en Potty stonden voor dit weekend nog gelijk aan de leiding van de Silver Cup-puntenstand met Charlie Fagg en Voisin. Ook Sturm viel uit met mechanische problemen, terwijl de Aston Martin van Ben en Phil Dörr (Dörr Motorsport) in brand vloog in de pitstraat.

210904 MarschalkowskiNouet
Naast zeges in ADAC GT4 Germany behalen Marschalkowski en Nouet nu ook overwinningen in de GT4 European Series

Na de rijderswissels kwam Nouet voor Fagg en Bowers' teamgenoot Dean Macdonald terecht. Team Zakspeed had dus voor een goede pit stop gezorgd. De Fransman wist aanvallen van Fagg af te slaan om samen met Marschalkowski Race 1 te winnen. Omdat zij gastrijders zijn, krijgen Fagg en Voisin wel de maximale punten. Nabuurs en Rappange finishten netjes als vierde. De laatstgenoemde had nog een ronde of twee extra nodig om Macdonald voorbij te kunnen gaan.

210904 GuilvertMichal
Na twee Pro-Am-titels in het Frans GT-kampioenschap zijn Guilvert en Michal nu ook kampioen in de GT4 European Series

In de Pro-Am-klasse kregen Grégory Guilvert en Fabien Michal (Saintéloc Racing) de zege in handen, nadat Joël Camathias en Alexander Hartvig (Allied-Racing) een straf kregen, omdat ze te laat hun verplichte pit stop maakten. Met zes overwinning in negen races op zak heeft het Franse duo genoeg punten om zeker te zijn van de titel.

210904 BlanchemainHamon
Zelfs een crash behield Blanchemain en Hamon er niet van om in de Am-klasse te winnen

Markus Lungstrass (Hella Pagid – racing one) en Christophe Hamon (Team Fullmotorsport) streden in de openingsfase om de leiding in de Am-klasse. Hamon kreeg een flinke tik van Edouard Cauhaupé (CD Sport), maar hij en Michael Blanchemain vochten zich terug naar voren voor de klassezege. Race 2 zal zondagochtend om 10:00 verreden worden.

UITSLAG RACE 1
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet