Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Ook Nico Rosberg crasht bolide in Barcelona

De Formule 1-test op het circuit van Barcelona verloopt bepaald niet zonder uitstapjes naast de baan. Nadat Adrian Valles eergisteren al zijn Spyker flink had beschadigd en zijn Williams-collega Kazuki Nakajima hetzelfde had gedaan, heeft vandaag Nico Rosberg zijn wagen onvrijwillig geparkeerd. Zijn Williams raakte zwaar beschadigd.

Tekst: Marc Kok

nico_rosberg_gecrasht
Het restant van Rosbergs Williams.

Rosberg knalde vanmorgen hard van de baan. Hoewel hij er zelf goed vanaf kwam, ging de voor- en rechterzijkant van zijn F1 compleet aan gruzelementen. Het is maar de vraag of Williams, dat eergisteren al reserveonderdelen moest invliegen na de klapper van Nakajima, vandaag nog in actie kan komen.

Albers
Spyker zet vandaag Christijan Albers in. Gisteren mocht zijn ploegmaat Adrian Sutil in de oranje bolide plaatsnemen. Omdat de omstandigheden gisteren erg nat waren en testcoureur Valles een dag ervoor voor veel schade had gezorgd, nam Spyker op dinsdag weinig risico. Na 11 rondjes mocht Sutil reeds uitstappen. De monteurs van Spyker hadden na de crash van Valles liefst 225 manuren nodig om de kapotte linkerzijde van de Nederlandse racewagen compleet nieuw op te bouwen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet