Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: FIA Motorsport Games opnieuw een jaar uitgesteld

210806 FIA Motorsport Games

Nadat de tweede editie van de FIA Motorsport Games, een soort Olympische Spelen voor de autosport, vorig jaar vanwege het coronavirus al geen doorgang kon vinden, hebben de FIA en de organiserende SRO Motorsport Group besloten om het evenement opnieuw een jaar uit te stellen. De aanhoudende reisrestricties zouden het voor teams uit meerdere landen lastig hebben gemaakt om de trip naar Frankrijk te maken, waar de FIA Motorsport Games eind oktober op het Circuit Paul Ricard gehouden zouden worden. Nu zijn 29 en 30 oktober 2022 aangekondigd als de data voor de tweede editie van de Motorsport Games, die in 2019 in Rome en op het circuit van Vallelunga hun première beleefden.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: FIA

Bij de eerste editie van de FIA Motorsport Games stonden er races met GT's, TCR-toerwagens en Formule 4 alsmede een driftcompetitie, kartslalom en digitale autosport op het programma. Het plan was om de activiteiten voor de volgende editie uit te breiden met ondermeer rally in moderne en historische vorm, crosscar-rallycross en dragracing. Daarop zal dus nog – tenminste – een jaar langer moeten worden gewacht. Wel wordt getracht om tijdens het oorspronkelijk voor dit jaar geplande weekeinde van 30 en 31 oktober een digitaal evenement op te zetten, waarbij de diverse nationale autosportfederaties (ASN's) zullen worden betrokken.

"De aanhoudende reisbeperkingen maakten dit uitstel onvermijdelijk", zei FIA-president Jean Todt. "De FIA Motorsport Games zijn een unieke kans voor de hele autosportfamilie om bijeen te komen en de passie die we allemaal voor deze sport hebben, te delen. We verheugen ons er al op, de ASN's en de teams in 2022 te zien." Organisator Stéphane Ratel verklaarde: "De mogelijkheid om deelnemers van over de hele wereld bijeen te brengen is een wezenlijk onderdeel van de FIA Motorsport Games. Omdat dat in 2021 niet mogelijk is, geloof ik dat de verplaatsing naar volgend jaar de juiste beslissing is. We blijven werken aan de tweede editie en komen binnenkort met meer nieuws over een digitaal project voor 2021."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet