TCR Series

TCR Europe: Franco Girolami wint tweede race op Zandvoort. Tweede plaats voor Niels Langeveld. Pech voor Tom Coronel

2021 TCR Europe Zandvoort Race 2 Franco and Nestor Girolami 57

Onder toezicht van zijn meer ervaren broer Nestor won Franco Girolami overtuigend zijn eerste race in de TCR Europe. Niels Langeveld pakte de kop maar kon in de beginfase de Argentijn niet achter zich houden. Onze landgenoot behaalde een hele fraaie tweede plaats en komt steeds dichterbij een eerste overwinning. De laatste podiumplaats was er voor Isidro Callejas. Na de winst van gisteren nu pech voor Tom Coronel die met schade zijn Audi in de pits moest achterlaten.

Tekst: Gerrie Hoekstra
Foto's: PR

De scherpe inhaalmanoeuvre van Tom Coronel op teamgenoot Nicolas Baert in de eerste race bezorgde Coronel geen straf van de wedstrijdleiding. De ComToYou rijder bleef daardoor de overwinnaar van de eerste race op zaterdag. Vanwege de omgedraaide eerste tien van de kwalificatie mocht Coronel de tweede wedstrijd vanaf een negende positie beginnen. Niels Langeveld kwam gisteren, gestart vanaf een negende plaats, net iets te kort voor een podiumplaats, maar had voor de tweede race alle kans om hoger te eindigen. De Sebastien Loeb Racing coureur startte naast zijn teamgenoot Sami Taoufik als tweede vanaf de eerste rij.

2021-2021 Zandvoort Race 2---2021 TCR Europe Zandvoort Race 2 Turn 1 03

Na de staande start was het Niels Langeveld, die na een zij aan zij gevecht met Taoufik, de leiding overnam. Taoufik verloor nog meer plekken aan onder meer Franco Girolami, die gelijk het gevecht met Langeveld aan ging en in Bocht 9 de kop pakte. Daarvoor op de Hunzerug verloor Tom Coronel snelheid, waardoor Klim Gavrilov met de Audi in het gedrang kwam en daarbij Coronel en Felice Jelmini met de Sebastien Loeb Racing Hyundai raakte. Coronel ging gelijk de pits in voor reparatie aan zijn achterwiel, maar zijn Audi was teveel beschadigd en moest opgeven. Safety Car de baan op om de dwars staande wagen van Jelmini op de Hunzerug weg te laten slepen.

2021-2021 Zandvoort Race 2---2021 TCR Europe Zandvoort Race 2 62 Jack Young 05

Na de herstart nam Girolami wat afstand van Langeveld en derde man Jimmy Clairet. Flinke gevechten daarachter waarbij Jack Young de grindbak van het Scheivlak doorploegde maar er gelukkig weer uitkwam. Isidro Callejas met zijn snelle Honda passeerde Clairet voor de derde plaats. Clairet kreeg nu te maken met zijn achtervolgers Bennani en Borkovic.

ZAN FR CG-4156
Niels Langeveld op weg naar een schitterende tweede plaats.

Aan de kop kon Langeveld het tempo niet volgen op Girolami en verloor iedere ronde wat meer tijd. Borkovic passeerde de Hyundai van Bennani en pakte de vijfde plaats. Dat werd zelfs een vierde plaats nadat Borkavic met een weergaloze inhaalactie buitenom in de Tarzanbocht Clairet versloeg.
  2021-2021 Zandvoort Race 2---2021 TCR Europe Zandvoort Race 2 Turn 14 40

2021 TCR Europe Zandvoort Race 2 72 Franco Girolami 15

In de slotfase waren er nog weinig inhaalacties. Franco Girolami won zijn eerste race in de TCR Europe voor Niels Langeveld op 1.979 seconde achterstand. De laatste algemene podiumplaats ging naar Isidro Callejas met de Brutal Fish Racing Team Honda. Dusan Borkovic kwam nog dichtbij maar bleef op de vierde plaats steken, gevolgd door Jimmy Clairet en Mehdi Bannani. De van poleposition gestarte Sami Taoufik verloor steeds meer plaatsen en eindigde op de zevende plaats voor Nicolas Baert, Jack Young en Viktor Davidovski.
  ZAN FR CG-4192

Langeveld: ''Je thuisrace wil je natuurlijk winnen. Het verliep zoals gepland alleen de Honda was de eerste paar rondes zo sterk dat ik hem niet achter me kon houden. Hierdoor viel ik terug naar de 2de plaats en zo ben ik ook geëindigd. Ik denk dat we weer heel veel geleerd hebben. We hebben hard gewerkt en eindelijk wordt dit beloond met mijn eerste podiumplaats. Daarnaast hebben we veel goede punten behaald in het kampioenschap. Op naar Spa Francorchamps waar ik veel vertrouwen in heb.''