Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 1

Formule 1: Briatore oppert sprint- en hoofdrace in F1

Wellicht is hij op het idee gekomen na het zien van de A1 Grand Prix. Want Flavio Briatore zou graag zien dat in de Formule 1 ook het format van een sprint- en hoofdrace wordt geïntroduceerd.

Tekst: Marc Kok

Doel van Briatore is om iets te doen aan het gebrek aan spanning in de belangrijkste mondiale raceklasse. Opvallend is wel dat Don Flavio zijn uitspraken doet op een moment dat zijn Renault-team een duidelijk mindere periode doormaakt. Toen zijn equipe de afgelopen twee jaar domineerde, hoorde je de Italiaan niet klagen over gebrek aan spanning.

Briatore oppert zijn idee van een korte en langere Formule 1-race in het Duitse blad ‘Auto, Motor und Sport’. "We hebben op raceday twee wedstrijden nodig, eentje over 45 minuten in de ochtend en vervolgens één van een uur in de middag.’’

Niet meer tanken
De Italiaan wil wel bandenwissels toestaan, maar onderweg tanken zou verboden moeten worden. De uitslag van de eerste race bepaalt de startopstelling van de tweede, waarbij de eerste acht gefinishte coureurs van manche 1 in omgekeerde volgorde op de grid van heat 2 komen te staan. In beide races moeten er punten worden verdeeld, aldus Briatore.

Als het aan de lezers van ‘Auto, Motor und Sport’ ligt, zullen de ideeën van Briatore niet uitgevoerd worden. Een kleine meerderheid van 52 procent vindt dat de Italiaan eerst moet nadenken voordat hij iets zegt. Een kleine 30 procent stelt daarentegen dat het idee van Briatore juist heel erg goed is.


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet