Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Jenson Button kiest met eigen team ook voor DTM

201218 DTM Button
De stuwende krachten achter Jenson Team Rocket RJN: vlnr Chris Buncombe, Bob Neville en Jenson Button

Een dag nadat Abt Sportsline als eerste Duitse team zijn deelname aan de DTM 2021 aankondigde, volgde zojuist het bericht van het Britse Jenson Team Rocket RJN, dat het een McLaren 720S GT3 voor de serie heeft ingeschreven. De renstal van oud-F1-wereldkampioen Jenson Button brengt het aantal McLarens op drie, nadat er eerder al twee Britse sportwagens werden aangemeld door het Brits/Bahreinse team 2 Seas.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Een rijder werd nog niet aangekondigd, maar de collega's van Dailysportscar.com melden dat Jenson Button zelf een aantal gastraces zou kunnen rijden. Een volledig programma voor de Brit lijkt onwaarschijnlijk, omdat hij ook als F1-televisie-expert actief is voor Sky en een aantal DTM-evenementen samenvalt met F1-wedstrijden.

201218 DTM Button Hockenheim 2019
Jenson Button vorig jaar tijdens de DTM-finale op Hockenheim

Voor Button is de DTM niet nieuw: in oktober vorig jaar reed hij met de Honda NSX uit de Japanse Super GT-serie mee tijdens de beide wedstrijden van de DTM-seizoensfinale op Hockenheim. "Ik vond de DTM altijd al top en het is mooi om te zien hoe de serie met GT3-auto's aan een nieuw hoofdstuk begint. Ik ken Gerhard (Berger) ook al lang en ik ben ervan overtuigd, dat hij voor een goede show zal zorgen! Achter de schermen werken we er allemaal hard aan, dat dit DTM-project een succes wordt. Ik ben blij dat we onze activiteiten met McLaren kunnen uitbouwen."

Button riep zijn team samen met zijn jeugdvriend Chris Buncombe, voormalig LMP2-klassewinnaar bij de 24 Uur van Le Mans, in het leven. "Het was altijd al het doel om onze activiteiten verder uit te breiden, in nauwe samenwerking met een fabrikant. Toen zich voor ons deze mogelijkheid in de DTM voordeed, was het direct duidelijk dat dit perfect bij ons paste." Bob Neville treedt op als teambaas.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet