Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

Lamborghini Super Trofeo: Dean Stoneman kampioen op Paul Ricard. Vierde en zesde plaats voor Max Weering

stoneman

Leipert Motorsport rijders Sebastian Balthasar en Noah Watt pakten hun eerste winst in de laatste Lamborghini Super Trofeo Europe race op Paul Ricard. De winnaar van de eerste race Dean Stoneman (Bonaldi Motorsport) stelde met een tweede plaats zijn kampioenschap veilig. De grote rivaal voor de Brit in de strijd om de titel Kevin Gilardoni (Oregon Team) reed in de het begin van de wedstrijd voor hem maar zijn titelkansen verdwenen na een spin in de tweede bocht.

Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto's PR/Johan Kraan Motorsport


weering-paul-ricard


Vier Nederlandse coureurs aan de start in Le Castellet. Max Weering van Johan Kraan Motorsport is het gehele jaar al een vaste deelnemer in dit kampioenschap en doet dit in zijn debuut jaar helemaal niet onaardig in deze snelste Pro klasse, waarbij een aantal namen mee strijden die hun sporen inmiddels al ruimschoots verdiend hebben in de autosport.
  weering

Weering eindigde in de eerste race op zaterdag op een verdienstelijke vierde plaats. Op zondag zat het na een bliksemstart en een snelle eerste stint bij de verplichte pitstop tegen. Weering rijdt alleen en dat betekent dat hij drie extra seconden langer in de pits moet blijven staan. Na zijn stop kwam de jonge coureur in het verkeer van het middenveld terecht wat hem veel snelheid en tijd kostte. Er zat niet meer in dan een zesde plaats na het vallen van de finishvlag.


rij-lambo

Ook Hans Fabri is een vaste deelnemer in het 23 wagens tellende veld. De Imperiale Racing coureur is een echte liefhebber en rijdt al een paar seizoenen voor zijn plezier in de LC Cup klasse. Op zaterdag reed hij naar een derde plaats in zijn klasse om het de volgende dag nog beter te doen met een tweede positie.

  teekens

Milan Teekens
en Maxime Oosten zijn in dit seizoen de smaakmakers in de Mazda MX-5 Cup. Volgend jaar doen beide coureurs een stapje hoger en stappen als equipe naar de Lamborghini Huracan Super Trofeo Europe. Giorgio Sanna, hoofd van Lamborghini Motorsport in Italië, zag de prestaties van het jonge duo en wil Oosten en Teekens graag opnemen in het Lamborghini young driver program. Die droom wordt nu voor de jonge rijders werkelijkheid.


tent


Om alvast te wennen aan de auto en het niveau in deze klasse reden beide coureurs als team dit weekend mee op Paul Ricard. In de eerste race werd een zesde plaats behaald in de Pro klasse. Een spin in de eerste bocht weerhield Maxime en Milan van een goed resultaat in de tweede race. De inhaalrace van de nieuwkomers was daarentegen indrukwekkend. Uiteindelijk een negende plaats werd hun deel. Maar de snelle rondetijden die overéén kwamen met de tijden uit de top drie smaken naar meer.


beide-lambo
Teambaas Johan Kraan heeft voor het volgende seizoen grote plannen en wil met vier wagens uitkomen in deze spectaculaire klasse. Rijders die interesse hebben kunnen hem altijd bereiken via facebook.


UITSLAG RACE 1

Lamborghini_Super_Trofeo_Race_2_ClassResultList_2.0.PDF

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet