Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT4 European Series: Hasse-Clot en Nouet pakken de Silver Cup titel. Dubbelslag voor Lloveras /Ibanez op Paul Ricard

hasseclot2

AGS Events is in dit debuterende seizoen de grote winnaar na het behalen van de GT4 European Series Silver Cup, de Am Cup en de teamtitel na de twee afsluitende races op het circuit Paul Ricard. Valentin Hasse-Clot en Theo Nouet werden de triomfators van de Silver Cup, terwijl teamgenoten Gilles Vannelet en Nicolas Gomar de verwachte nieuwe Am Cup kampioenen werden. Het NM Racing Team Mercedes-AMG won de laatste twee races van het seizoen met tweemaal Xavier Lloveras en Lluc Ibanez als winnaars. Allied-Racing team van Jan Kasperlik en Bastian Buus behaalden de Pro-Am Cup titel.

Tekst: Gerrie Hoekstra/PR
Foto's: GT4 European Series


hasseclot


Race 1:
Na 26 ronden passeerde Lloveras als winnaar de finish en bezorgde het NM Racing team hun derde overwinning van dit seizoen. Een fantastische tweede plaats was er voor equipe Thijmen Nabuurs/ Jop Rappange die met hun V8 Racing Chevrolet Camaro GT4 naar hun beste seizoen prestatie reden. De laatste podiumplaats was er voor de CMR rijders Buret and Potty die ook voor het eerst op het podium eindigden met de #66 Toyota. Achter de drie podiumposities eindigden Valentin Hasse-Clot als vierde die daarmee de Silver Cup titel voortijdig naar zich toe trok, door grote concurrent Castelli/ Lémeret achter zich te houden.

  podium-race1

Uitslag race 1


Race 2:
Jim Pla had in de kwalificatie en de openingsrace zijn snelheid al laten zien en ging als koploper de eerste bocht in met daarachter Thijmen Nabuurs en Xavier Lloveras als tweede en derde.

Jim Pla en Thijmen Nabuurs waren de laatste twee die voor de verplichte rijderswissel de pits op zochten. Met vijf seconden voorsprong nam Jean Luc Beaubelique het stuur over van Pla en moest zich gaan verdedigen tegen de jonge Jop Rappange, die met de V8 Racing Chevrolet Camaro,zienderogen zijn achterstand verkleinde en in de 18de ronde zelfs de leiding over nam.

  rappange

Met nog tien minuten te racen was Rappange nog steeds de koploper, maar daarachter kwam de oprukkende Lluc Ibanez steeds meer dichterbij. Jammer genoeg kon het Nederlandse team de koppositie niet behouden en met nog maar een paar minuten op de klok moest Rappange zich gewonnen geven op de snellere NM Racing Team Mercedes-AMG. Na de eerste overwinning in de ochtend pakte NM Racing Team de dubbelslag, met een kleine vier seconden voorsprong op de V8 Racing Camaro, en de nummer 66 CMR Toyota van Buret en Potty als derde.

  lloveras-ibanez

De teruggevallen equipe Jean Luc Beaubelique/Jim Pla eindigden als vierde algemeen maar werden wel voor de tweede maal winnaar in hun Pro-Am klasse met Jan Kasperlik en Bastian Buus daarachter. Door deze tweede plaats verzekerden het Allied-Racing team de Pro-Am Cup titel, nadat de enige overgebleven concurrent in de titelstrijd. de #12 Borusan Otomotiv Motorsport BMW, moest opgeven na 14 ronden. De winst in de Am Cup ging naar AGS Events' Nicolas Gomar en Gilles Vannelet, met Giuseppe Ghezzi en Andreas Mayrl als tweede en Fatih Ayhan en Ibrahim Okyay als laatste podium gangers.

Uitslag race 2


de-kampioenen
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet