Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: Ammermüller/Engelhart houden het spannend! Titelstrijd Oschersleben open tot finale

Een sterke voorstelling van de combinatie Michael Ammermüller/Christian Engelhart leverde het SSR Performance duo op Oschersleben hun derde seizoenszege en tevens de leiding in de tussenstand van het kampioenschap op. Achter de winnaars eindigde het Toksport WRT duo Maro Engel/Luca Stolz(AMG GT3 Mercedes Benz) als tweede gevolgd door hun merken collega's Philipp Ellis/Raffaelle Marciello(Knaus Team HTP Winward) Naast Ammermüller/Engelhart maken ook de regerende kampioenen Patric Niederhauser/Kelvin van der Linde(Rutronic) en Robert Renauer(Precote Herberth Porsche) nog aanspraak op de titel.

2020 Start
Michael Ammermüller neemt direct de leiding en legt de eerste bouwstenen voor een mogelijke titel...

Tekst Willem J. Staat
Foto's ADAC Motorsport

Ammermüller/Engelhart houden het spannend! Titelstrijd Oschersleben open tot finale
Polesitter Michael Ammermüller kwam direct bij de start goed weg, gevolgd door Luca Stolz in de TokSport WRT Mercedes, terwijl Maxhofer(Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS) vanaf de eerste startrij nog in de eerste ronde zijn goede uitgangspositie moest prijsgeven. Na twaalf ronden had Ammermüller al een flinke voorsprong opgebouwd maar moest er vanwege een crash tussen de Audi's van Niels Langeveld en Nicolaj Rogivue geneutraliseerd worden. Olie op de baan leker de grootste boosdoener voor het incident te zijn.Om verwarring vanwege de naderende pitwindow te voorkomen besloot de organisatie om voor korte tijd met een Code Rood te onderbreken.

Na 20 minuten wedstrijdonderbreking volgde de herstart en Ammermüller kwam met een voorsprong van meer dan twee seconden de pits binnen. Ook Engelhart wist die na de reguliere stop te behouden en reed eigenlijk onbedreigd met een voorsprong van ruim 3.997 secs. naar de overwinning, gevolgd door de Toksports WRT AMG GT3 Mercedes van de combinatie Luca Stolz/Maro Engel.

2020 Niels Pech voor Niels Langeveld.

Door hun zege namen Ammermuller/Engelhart de leiding in de tussenstand van het kampioenschap over van de combinatie Niederhauser/Van der Linde die als zesde over de streep kwamen en vijf posities in de startopstelling waren teruggezet. Ammermüller/Engelhart leiden het kampioenschap met 168 punten, gevolgd door de regerende kampioenen Niederhauser/Van der Linde met 160 punten en Robert Renauer(156) die ditmaal overigens samen met de Fransman Mathieu Jaminet rijdt met wie hij eerder de titel wist te behalen.


2020 Toksport 2
Tweede plek voor de combinatie Stolz/Engel.

De combinatie Max Hofer/Christopher Haase startte vanaf een tweede startplek in de Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS maar moest al snel twee posities prijsgeven en zou uiteindelijk als vierde eindigen. Tot aan de verplichte rijderswissel bevonden zij zich op P3 maar verloren teveel tijd bij de reguliere stop waardoor er niet meer dan P4 voor hen in zat. In de Pirelli Trophy ging de zege naar Rolf Ineichen. Overigens al voor de vijfde maal dit seizoen voor de WRT-coureur.

Michael Ammermüller(SSR Performance): "Wij beschikten over een superauto en al in de kwalificatie voor een goede strategie gekozen. In de de wedstrijd had ik een goede start, kon mijn pole verdedigen en goed pushen. Na de herstart waren het moeilijke omstandigheden, vele gladde gedeeltes. Maar met een geslaagde stop kon de auto aan Christian overgeven."

2020 Marciello
Tevens een podium voor Ellis/Marciello.

Christian Engelhart: (SSR Performance): "Michael had in de kwalificatie en de eerste wedstrijdhelft het grondwerk verricht. Werkelijk klasse. Als ik de auto overnam had ik gelukkig wat lucht van achteren. Tijdens de wedstrijd waren er wat incident en het was op sommige punten bijzonder glad. Ik moest in mijn eerste rondjes echt de limiet zien te vinden. De finalewedstrijd kunnen wij met veel zelfbewustzijn en vertrouwen tegemoet zien. Wij zijn met een goede auto goed voorbereid. Voor de wedstrijd morgen hebben wij goede kansen.

2020 Winnaars
Derde seizoensoverwinning voor Ammermüller/Engelhart.

Uitslag:
1. Michael Ammermüller/Christian Engelhart – SSR Performance – Porsche 911 GT3 R 1.24.12.847 gem 103. 7 km/u
2. Luca Stolz/Maro Engel – Toksport WRT – Mercedes-AMG GT3 + 3.887 secs.
3. Philip Ellis/Raffaele Marciello – HTP WINWARD Motorsport – Mercedes-AMG GT3 + 4.488 secs.
4. Max Hofer/Christopher Haase – Montaplast by Land-Motorsport – Audi R8 LMS GT3 +
5. Robert Renauer/Mathieu Jaminet – Herberth Motorsport – Porsche 911 GT3 + 5.948 secs.
6. Patric Niederhauser/Kelvin van der Linde – Rutronik Racing – Audi R8 LMS GT3 + 7.492 secs.
7. Ricardo Feller/Stefan Mücke – BWT Mücke Motorsport – Audi R8 LMS GT3 + 10.248 secs.
8. Klaus Bachler/Simona de Silvestro – KÜS Team75 Bernhard – Porsche 911 GT3 R + 18.180 secs.
9. Alfred Renauer/Sebastian Asch – Precote Herberth Motorsport – Porsche 911 GT3 R + 18.704 secs.
10. Indy Dontje/Maximilian Götz – HTP WINWARD Motorsport – Mercedes-AMG GT3 + 19.042 secs/
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet