Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: GRT en Zakspeed bevestigen deelname ADAC GT Masters 2021

Het Grasser Racing Team plant ook in 2021 aan de ADAC GT Masters deel te nemen. GRT deelde mede dat men haar activiteiten zelfs naar vier Lamborghini Huracan GT3 Evo's uit te breiden. Ook Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing bevestigde haar deelname voor 2021.

2020 ADAC GT Masters
De resultaten van o.a Steijn Schothorst leidde tot het inzetten van een Junior Team in 2021

Tekst en Foto Willem J. Staat

GRT en Zakspeed bevestigen deelname ADAC GT Masters 2021
Sinds 2011 neemt het GRT Team van Gottfried Grasser aan de ADAC GT Masters deel en behoort tot één van de meest succesvolle Lamborghini teams in de GT Sport. In de ADAC GT Masters behaalde het team 10 overwinningen en 14 poles. Naast het traditionele aanbod van fabrieksrijders uit het Lamborghini Squadra Corse kader zal de vierde inschrijving voor de Lamborghini Junioren worden ingezet. De reden voor deze stap waren de resultaten van Steijn Schothorst/Tim Zimmermann dit jaar in de ADAC GT Masters. Het duo behaalde dit jaar drie poles terwijl Zimmermann in het Pirelli Junioren klassement als eerste genoteerd staat.

Gotffried Grasser: " Ik verheug me erover dat we al vroegtijdig onze plannen kunnen smeden. Na een hart jaar voor onze branche en de wereld is dat absoluut niet vanzelfsprekend. Dankzij onze partners en sponsoren kunnen we ondanks deze moeilijke tijden voor onze toekomst de koers uitzetten. Wij kijken met optimisme naar het komende jaar uit en wensen heel graag dat de mondiale situatie verbetert en dat we samen naar een mooie kalender en spannende races kunnen uitkijken. Het Lamborghini Junior Team in de ADAC GT Masters is een "cool engagement" waaraan we veel plezier gaan beleven."

Interessant is dat er tussen de DTM-organisatie en de GRT de afgelopen dagen hooglopende contacten. Zeker omdat het GRT team zowel op Hockenheim als de Sachsenring zware teleurstellingen moest verwerken waardoor Grasser dreigde de stekker uit de ADAC GT Masters te trekken. De flirt is zeker nog niet afgelopen. "Zodra het reglement bekend is zullen we naar de GT3 PRO kijken" verklaarde Grasser wiens team volgend jaar ook in het IMSA Weather Tech kampioenschap actief zal zijn.

Ook bevestigde het BKK Mobil Oil Zakspeed Team met twee auto's haar deelname voor volgend jaar. Uiteraard met de Mercedes AMG GT3 Evo.Voor de wedstrijd volgend weekend op de Lausitzring is alle media van overheidswege uitgesloten. Journalisten, Fotografen, Social Media, Team Fotografen, en rechthebbenden van een TV licentie zijn niet welkom zo deel de ADAC in eens statement mede.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet