Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
GT

GT: 12u Bathurst 2021 en VLN/NLS-race van komende zaterdag geannuleerd

201019 Bathurst
Volgend jaar is er geen 12-uursrace in Bathurst

Wat in de lijn der verwachting lag, is nu ook officieel: Supercars, de Australische promotor van de Liqui-Moly Bathurst 12 Hour, heeft aangekondigd dat de GT-race in februari komend jaar niet doorgaat. De strikte reisregels die Australië hanteert, en die naar verwachting ook na de jaarwisseling nog van kracht zijn, liggen ten grondslag aan deze beslissing. Dichterbij huis besloot de organisatie van de Nürburgring Langstrecken-Serie (NLS, voorheen bekend onder de naam VLN), de zesde seizoensrace, gepland voor aanstaande zaterdag (24 oktober), te schrappen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Met het schrappen van de Liqui-Moly Bathurst 12 Hour, die op 7 februari 2021 gehouden zou worden, verliest de Intercontinental GT Challenge voor volgend jaar zijn inmiddels traditionele openingswedstrijd. Sinds het eerste IGTC-seizoen in 2016 vervulde de race op het Mount Panorama-circuit deze rol. Sean Seamer, CEO van de Supercars-organisatie, maakte kort na het Supercars-seizoenshoogtepunt, de Bathurst 1000, de annulering van de GT-race bekend. "Een lastige beslissing, maar wel een die we moesten nemen", aldus Seamer. "We zijn echter vastbesloten om het evenement in 2022 te laten terugkeren op de Australische autosportkalender."

In Duitsland volgde de afzegging van de 45e DMV-Münsterlandpokal, de zesde race van het seizoen in de Nürburgring Langstrecken-Serie, die aanstaande zaterdag zou worden gehouden. "Vanwege de ontwikkeling van het aantal Covid-19-besmettingen in de afgelopen 14 dagen zijn er, een week voorafgaand aan het evenement, teveel onzekere factoren, zodat we het doorgaan niet kunnen garanderen", verklaarde Ralph-Gerald Schlüter namens de organiserende VLN e.V. & Co. oHG. "Op dit moment heeft dit besluit geen gevolgen voor de geplande 'double header' als seizoensafsluiting op 7 en 8 november."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet